Spencer

A tajvani gyártók többsége nem fél az iraki háború hatásaitól

Tajvan nagyobb technológiai vállalatai közös bejelentést tettek, mely szerint az Egyesült Államok által a napokban Irak ellen indított háború várhatóan semmilyen hatást sem gyakorol tevékenységeikre, tehát vásárlóiknak sem kell semmilyen változásra, illetve kellemetlenségre számítaniuk a háború kapcsán.

Így vélekedik jelenleg többek közt a világ legnagyobb alaplapgyártó cége, az Asustek Computer, a világ elsőszámú hordozható számítógép beszállítója, a Quanta Computer, a világszinten második megbízásos chipgyártó, a United Microelectronics Corporation (UMC), valamint a különböző chiptervezési tevékenységeket folytató MediaTek.

Az Egyesült Államok kormánya az elmúlt hét csütörtökén tajvani idő szerint a reggeli órákban jelentette be, hogy megkezdte nagyszabású Irak ellenes hadműveleteit. Ezt követően alig néhány órán belül Tajvan kormányának képviselője már arról számolt be, hogy az ország vezetése megtette és az elkövetkezendő napokban-hetekben is megteszi az összes szükséges intézkedést annak érdekében, hogy az ország gazdasága, azon belül is technológiai szektora ne szenvedjen károkat a háború következtében.

Általánosságban tehát elmondható, hogy a tajvani technológiai szektorban béke és nyugalom honol, azonban egyes cégek és szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a mostani háborús időkben nem árt a fokozott óvatosság. Tajvan egyik legnagyobb memóriagyártó cége, a Windbond Electronics Corporation vezetősége például úgy vélekedik, hogy a bagdadi vezetés ellen indított amerikai háború esetleges elhúzódása komoly gondokat okozhat a technológiai piacokon. A Winbond vezetése szerint elsősorban a háború következtében növekvő üzemanyag árak okozhatnak gondokat, ugyanis ennek hatására többek közt a technológiai cégek is áremelések végrehajtására kényszerülhetnek.

A finn mobiltelefongyártó cég, a Nokia egyik legfontosabb tajvani beszállítójának, a Hon Hai Precision Industry-nek a vezetői a Winbond vezetőihez hasonlóan óvatosan fogalmaznak a háború hatásaival kapcsolatban, ugyanis szerintük az Irak elleni háború csak rövid távon hagyja érintetlenül a tajvani és a globális technológiai szektort.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • aiguo #5
    Ostoba!;)
  • b #1
    hát reméljük nemcsak a tájváni gyártókat, hanem minket is megsegít a jóisten, és minden csirkeszar nagyhatalom rájön, hogy közös erővel gyorsan pontot lehet tenni száddám véreskezű elnyomó diktatúrájának végére. :|