Spencer

Az iraki háború nem veszélyes a technológiai szektorra

Számítástechnikai cégek és független szakértők egyaránt úgy vélekednek, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei által az elmúlt napokban Irak ellen indított háború várhatóan semmiképp sem gyakorol majd káros hatásokat a technológiai szektorra. A szakértők ezzel együtt arra figyelmeztetnek, hogy a háború elhúzódása, illetve újabb területekre történő kiterjedése még komoly problémákat vethet fel ebben a piaci szegmensben, tehát ahogy az emberiségnek, úgy a technológiai iparnak is az az érdeke, hogy a háborúnak minél hamarabb legyen vége.

Chuck Mulloy, a világ elsőszámú chipgyártó cégének, az Intelnek a szóvivője azt nyilatkozta, hogy a néhány napja kezdődött amerikai hadjárat mindeddig semmilyen hatást sem gyakorolt az Intel tevékenységeire. "Az Irak ellen indított háború eddig szerencsére semmilyen problémát sem jelentett az Intel számára, és reméljük, hogy ezzel kapcsolatban a jövőben sem lesz változás. A háború történéseit egyébként rendkívül alaposan, folyamatosan figyelemmel kívánjuk kísérni" - mondta Mulloy.

Ahogy a nagyobb technológiai cégeknek, úgy az Intelnek is a világ számos régióiban vannak chipgyártó üzemei és egyéb érdekeltségei. Az iraki konfliktussal kapcsolatban jelenleg minden bizonnyal azon két gyártóüzem okozza a legtöbb idegeskedést az Intel vezetői számára, melyek az érintett régióban, konkrétan Izraelben találhatók. Szakértők szerint elképzelhető, hogy az iraki vezetés adott esetben rakétatámadást fog indítani Izrael ellen.

Theo Chisholm, az elsősorban számítógépek és processzorok fejlesztésével és gyártásával foglalkozó IBM szóvivője az Intel munkatársához hasonlóan nyilatkozott akkor, amikor elmondta, hogy az Egyesült Államok által a bagdadi rezsim ellen indított háború az elmúlt napokban nem gyakorolt negatív hatásokat a Big Blue-ra. A Közel-Keleten zajló háború jelenleg semmilyen veszélyt sem jelent az IBM munkatársaira, illetve üzleti tevékenységeire - nyilatkozta Chisholm, majd hozzátette, hogy cégének relatíve kevés érdekeltsége van a háborús régióban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!