HNR

Heti PC Piac - Memóriák és TV tunerek

Mai összefoglalónk két termékcsoport piacát vizsgálja. A piac e két szegmense jelentősen eltérő tulajdonságokkal bír, míg a memóriák piacán akár hetente is számottevően változhatnak az árak és sokszor havonta jelennek meg új modulok, addig a TV tunerek esetében, jó ha félévente megjelenik valami újdonság és az árak is szinte mozdulatlanok.

TV tunerek

Új modellnek, se híre, se hamva; maradtak a régi "klasszikusok". A választék meglehetősen bőséges, a minőségi skála is ennek megfelelően széles. E termékcsoport esetében - hasonlóan a monitorokhoz - elvárható lenne, hogy a kiskereskedelmi boltok lehetővé tegyék a vásárlást megelőzően kipróbálásukat. Sajnos ennek csak nagyon ritkán tesznek eleget, így a vevőket könnyen érheti csalódás.

Lássuk tehát, hogyan alakultak a legkedvezőbb nettó kiskereskedelmi árak ezen a héten:


Az árak lassan csökkennek, sajnálatos, hogy egyre kevesebb "integrált" (videókártya + TV tuner) megoldás kapható idehaza.

Memóriák


Kiemelkedő az árcsökkenés az SDRAM-ok esetében, és meglehetősen mérsékelt DDR memóriák piacán. A RAMBUS végleg kiszorulni látszik, ritkán kapható!


Lassú árcsökkenés, új, nagyobb kapacitású tárolók megjelenése a jellemző. Az xD kártya még nagyon kevés boltban kapható, általában csak rendelésre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • HNR #9
    [zoom] Igen, itthon ujdonsagok, de egyik sem uj modell igazandibol... Talan a Terratec...

    RedowL> a pinnacle uj nyakrol nem tudtam, halas koszi az infoert, nekem egy pinnacle van itthon es utalom, de nagyon (szar a kepe, rosszak driverek, vagy fene tudja, de valami nem koser, fagyasztja a gepet, stb.)
  • MuERTe #6
    Nem is szólva, hogy ha az egyik meghal nem kell kidobni a másikat is vele.
  • MuERTe #1
    Jó lenne egy teszt a tunerkártyákról. Valahol, valaki?