JohnnyCage

Microsoft Tablet PC: még legalább 1 év...

A Microsoft szupervékony hordozható számítógépe, a Tablet PC 2002 második félévében láthat leghamarabb napvilágot, vagyis még legalább egy évet várni kell rá.

Bill Gates, a szoftveróriás Microsoft elnöke a napokban elmondta, hogy a társaság a közelmúltban elkezdte szállítani a fejlesztőknek azokat a szoftvereket, amelyek a Tablet PC alkalmazások fejlesztéséhez szükségesek. A Los Angeles-ben megrendezett Professional Developers Conference-en (Professzionális Fejlesztők Konferenciája) Gates elmondta, hogy a Microsoft szorosan együttműködik mind a hardvergyártókkal, mind a szoftverfejlesztőkkel azért, hogy az eszköz, valamint a hozzávaló szoftverek kiadásra készen álljanak a jövő év végére.

- Úgy gondolom, a Tablet PC-k fejlettsége lenyűgöző lesz mind a hardver és a szoftver, mind pedig az akkumulátor élettartam tekintetében - mondta a Microsoft vezető a konferencián tartott beszédében. Az eszközök a Windows XP Professional operációs rendszerre fognak épülni, és támogatni fogják a különféle drótnélküli hálózati szabványokat, mint például a 802.11b. Az eszköz rendelkezni fog billentyűzettel, de gates szerint a felhasználók inkább a tollat fogják használni.

A Tablet PC kifinomult kézírásfelismerő rendszerrel fog rendelkezni, de a felhasználók akár hanggal is vezérelhetnek majd néhány funkciót. Bár a megjelenésig még legalább egy év hátravan, a Microsoft a konferencián kiadta a Tablet PC alkalmazások fejlesztéséhez szükséges SDK-t (Software Development Kit - Szoftverfejlesztési Csomag), amely dokumentációkat, mintaprogramokat, programsablonokat, valamint számos kiegészítést tartalmaz.

A Microsoft TabletPC tömege hozzávetőleg 1 kg lesz, akkumulátoros üzemideje pedig elérheti majd a nyolc órát, közölte a Microsoft.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Joe #3
    Tiszta StarTrek...