Franczy

Bill Gates hamarosan felfedi a TabletPC titkait

[ZDNET] Bill Gates, a szoftveróriás Microsoft cég elnöke és egyben vezető szoftverfejlesztője a hamarosan megrendezésre kerülő Windows Hardware Engineering konferencia keretein belül további információkkal látja majd el a megjelenteket az ő egyik kedvenc projektjével kapcsolatban, mely nem más, mint a TabletPC projekt.

Céghez közeli források szerint március 26-án az Anaheim-i (Kalifornia) konferencián Bill Gates jelentős mennyiségű új információval fog majd szolgálni a TabletPC-vel kapcsolatban, és előadást tart majd arról is, hogy a TabletPC szerinte hogyan illik bele a Micorosoft cég jövőképébe.

"Gates valószínűleg arról is beszámol majd, hogy szerinte a közeljövőben hogyan lehet majd a különböző TabletPC-s technológiákat átültetni a nagyobb asztali számítógépekbe." - mondta egy magát megnevezni nem kívánó forrás.
A Microsoft cég atyja a konferencián várhatóan már konkrét megjelenési időpontokat is fog majd mondani a TabletPC-vel kapcsolatban. A ZDNet munkatársai egyébként a konferencia ügyében megpróbálták elérni a Micorosoft illetékeseit, akik azonban éppen nem voltak elérhetőek, vagy egyszerűen csak nem akartak nyilatkozni.

Március 26-án a TabletPC technikai háttere mellett várhatóan szó esik majd a Microsoftnak az új eszközzel kapcsolatos stratégiai terveiről is, melyekről Gates először a tavaly júniusban megrendezett Forum 2000 konferencián beszélt, ahol egyébként először esett szó a cég .Net-es stratégiájáról is. Bill Gates a tavaly novemberben megrendezett Comdex számítástechnikai kiállításon mutatott be egy TabletPC prototípust, melyben állítása szerint 12 MB memória és egy 600 MHz-es processzor kapott helyet. Gates ezenkívül büszkén beszélt még az újdonság vezeték nélküli képességeiről, valamint egyszerű felhasználói felületéről is.

A TabletPC-re úgy lehet majd írni, mintha egy papírra írnánk egy normál tollal. A készülék másodpercenként 133-szor vesz mintát a toll végpontjának elhelyezkedéséről, így az ígéretek szerint nagyon egyszerűen és pontosan lehet majd ilymódon adatokat bevinni a TabletPC-be. A projekt általános menedzsere szerint a TabletPC-k várhatóan 2002 nyarán özönlik majd el nagyobb számban a piacokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)