Csabi

Hamarosan piacra kerül az AquaPAD

A FIC az AquaPAD számítógép első prototípusát még tavaly a Computex 2000 rendezvényen mutatta be, és azóta erről a PC-ről nem sokat lehetett hallani. Most azonban úgy tűnik, hogy a cég elkészült a végleges modell fejlesztésével, és hamarosan a nagyobb mennyiségű gyártás is elkezdődhet. A nemsokára piaci forgalomba kerülő AquaPAD néhány paraméterében eltér a régi prototípustól, hiszen a készülékbe azóta egy gyorsabb processzor, több memória és egy nagyobb kijelző került bele.

Az AquaPAD a cég szerint egy nagyon hatékony, vezetéknélküli kommunikációs technológiákat támogató, internetes készülék. Nagy sebességű adatátvitelt biztosít, és a Bluetooth kompatibilis eszközökkel is képes együttműködni. Az AquaPAD ideálisan használható például nagyobb cégeknél, oktatási és egészségügyi intézményekben, szállodákban és nagyobb irodaépületekben is. Alkalmazható többek között az Internet böngészéséhez, elektronikus levelezéshez, online bevásárlásokhoz, MP3 fájlok letöltéséhez és akár játékprogramok futtatásához is.

Az AquaPAD könnyen hordozható, hiszen körülbelül 28 x 17 x 2,5 centiméter nagyságú, míg a súlya kevesebb, mint egy kilogramm. Az 500 MHz-es frekvenciával működő Transmeta 5400 processzorra épül, és 128 megabájt SO-DIMM SDRAM memóriát tartalmaz. Egy 8,4 colos TFT LCD kijelző kapott benne helyet, amelynek a maximális felbontása 800 x 600 pixel. Megtalálható rajta egy PCMCIA és egy Compact Flash foglalat valamint két USB port is. A készülék négy darab akkumulátorral rendelkezik, amelyek átlagosan 2,5-3 órán át képesek működtetni a számítógépet.


A FIC tervei szerint az AquaPAD néhány héten belül eljut a kereskedőkhöz. Kétféle verzióban lehet majd megvásárolni. Az egyik modell a Windows CE-vel, míg a másik típus a Midori Linux operációs rendszerrel kerül forgalomba. Az AquaPAD körülbelül 600 dollárba (170 000 forintba) fog kerülni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!