Gyurkity Péter

Máris frissül a Xiaomi Mi 8 Lite

A gyártó néhány komponenst lecserél a nemrég bemutatott telefonon.

Szeptember második felében számoltunk be arról, hogy a Xiaomi új csúcskategóriás telefonja két további változatot kap, amelyek eltérő hardverrel futnának be. Ez azóta meg is történt, a friss hírek szerint viszont a Xiaomi Mi 8 Lite most egy újabb testvérrel bővül ki, amely a hardver és a külső terén is hoz magával némi változást.

A szintén kínai TENAA, vagyis az ottani szabályozó hatóság, hivatalos oldalán bukkant fel az új bejegyzés, amely általában azt jelzi számunkra, hogy a készülék megjelenése már nagyon közel van. Eszerint megmarad a 6,3 hüvelykes LCD-kijelző, valamint a Snapdragon 660 chip, viszont módosul a burkolat kinézete, hiszen itt mind az előlap, mind pedig a hátoldal fekete színben tűnik fel a mellékelt felvételeken, amelyhez egy narancssárga keret csatlakozik. Az eredetileg 4 vagy 6 GB memória viszont 8 GB-ra bővül, ami már inkább a csúcskategóriára hajaz, azt viszont nem tudjuk, hogy a 64 és 128 GB-os belső tároló mellett megjelenik-e majd egy szintén nagyobb kapacitást kínáló példány.


Érdekes módon az akkumulátoron is változtatnak, itt azonban a 3350 mAh-s változat helyett egy 3250 mAh-s példányt helyeznek el a burkolat alatt. A számunkra kevésbé fontos típusjelzés immár M1808D2TT lesz, és bár az előlapi szelfikamera továbbra is egy 24 megapixeles szenzorra épül majd, a hátoldali iker-modul egy 12 és egy 8 megapixeles példányt kap, miközben az eredeti készülék itt egy 12 és egy 5 megapixeles kamera párosára alapozta a képkészítési funkciót – ez utóbbi ismét a jobb mélységérzékelésért felel, ahogy azt megszokhattuk ezen telefonoknál.

Ahogy azt említettük, a hivatalos megjelenés nem lehet már messze, ennek pontos időpontját viszont még nem ismerjük, a gyártó valószínűleg hamarosan sort kerít erre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!