Gyurkity Péter

Itt a Xiaomi Mi 8 Pro és Mi 8 Lite

A gyártó eközben reklámokat integrált olcsóbb telefonjainak beállításaiba.

Még júniusban adtunk hírt arról, hogy három változatban mutatkozott be a Xiaomi Mi 8, ezt követően pedig arról olvashattunk, hogy a gyártó minden szegmenst le szeretne fedni saját megoldásaival. Most két újabb változatról rántották le a leplet, miközben egyes típusok esetében a mindenhol megjelenő reklámok szúrtak szemet néhány felhasználónak.

A Twitter oldalán jelentették be a két új jövevényt, amelyek közül az egyik a csúcskategóriában, a másik pedig a mainstream szegmensben vitézkedne. A Xiaomi Mi 8 Pro egyértelműen erősebb, ez ugyanis a Snapdragon 845 chipet kapta meg, amelyhez egy 6,21 hüvelykes Super AMOLED-panel, a 2248 x 1080 pixel felbontás, a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó (Mi 8 Screen Fingerprint), 12 megapixeles hátoldali iker-kamera, előlapi 20 megapixeles kamera, az MIUI 10, az Android 8.1 Oreo, egy 3000 mAh-s akkumulátor, az NFC, a VoLTE, valamint a 802.11ac WiFi egészít majd ki, bár az arcfelismerő technológiát itt nem integrálták, dacára annak, hogy ez az Mi 8 Explorer Edition esetében már látható volt.


A Xiaomi Mi 8 Lite ezzel szemben a Snapdragon 660 chipre támaszkodik, amelyet egy 6,26 hüvelykes LCD-kijelző, egy 3350 mAh-s akkumulátor, egy 12 és 5 megapixeles szenzorból álló hátoldali iker-kamera, egy 24 megapixeles szelfikamera, egy hagyományos, a hátoldalon elhelyezett ujjlenyomat-olvasó, valamint a fentivel azonos szoftver egészítene ki. A memória mindkét készülék esetében 4 vagy 6 GB lesz, míg a belső tároló kapacitása 64 vagy 128 GB között mozogna. A pontos árat és a megjelenés menetrendjét még nem ismerjük, ez azonban már nincs messze, a kínai hivatalos oldalon ugyanis már megtalálható a fenti páros.

A Reddit oldalán egyes felhasználók azt regisztrálták, hogy a korábban látott reklámok egyes típusokon már a beállításokon belül is megjelentek. A Xiaomi ezzel kapcsolatban megerősítette, hogy továbbra is erősen támaszkodnak a reklámokra, bár azt ígérik, hogy ez kikapcsolható lesz – erről azonban egyelőre nem árultak el részleteket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • M0RN1NGST4R #3
    Redmi 4x óta én is azt látom, hogy akksi tekintetében visszalépés történt. Közepes hardverhez és HD kijelzőhöz a 4100mAh mondjuk brutális.
  • quatlander #2
    CSatlakozom, nekem is az egyik főfavorit gyártóm. Az akksi méreten tényleg húzhattak volna.
  • takysoft #1
    hát ha az arcalapú cucc olyan, mint a Pocophone-on, akkor nem kell még nagyon erőltetni,. bátran várjanak vele egy iterációt :)

    Amúgy ha ilyen böszme nagy telefonokat építünk, nem fér bele nagyobb akksi? :(

    Tudom, negatívnak tűnök, de a Xiaomi az egyik favorit gyártóm, az Mi8 pedig nem volt egy rossz telefon, szóval csak magas elvárásaim vannak a folytatásokat illetően :)