Gyurkity Péter

Három változatban mutatkozott be a Xiaomi Mi 8

Az iPhone X-re emlékeztető külsőhöz erős hardver társul.

A napokban már jeleztük, hogy a Xiaomi ugrik egyet a számozásnál, így az Mi 8 hivatalos bemutatkozására számíthatunk, a 7-es példány helyett. Ez most be is következett, a nyolcadik születésnapját ünneplő kínai cég pedig egyszerre 3 példányról rántotta le a leplet.

A cég hivatalos oldalán már elérhető a főbb jellemzők listája, ezen most gyorsan végig is futunk. A Xiaomi Mi 8 erősen emlékeztet az Apple tavaly bemutatott telefonjára, legalábbis ami a külső dizájnt illeti. A bevágás mellett egy vékonyka alsó káva látható az előlapon, itt azonban egy 6,21 hüvelykes AMOLED-panelt helyeztek el, amely az 1080 x 2248 pixel felbontást kínálja nekünk. A Snapdragon 845 mellett 6 GB RAM, egy 64, 128, vagy 256 GB-os tároló, arcfelismerő technológia, két 12 megapixeles hátoldali és egy 20 megapixeles előlapi kamera (immár itt is az AI által optimalizált portré üzemmóddal), valamint egy 3400 mAh-s akkumulátor szerepel a listán, amely a gyorsfeltöltést is támogatja.


A Xiaomi Mi 8 SE ehhez képest a Snapdragon 710 chippel futott be, elsőként alkalmazva ezt az új változatot. A kijelző mérete 5,88 hüvelyk, a hátoldali kamera egy 12 és egy 5 megapixeles szenzorra vált, míg a Xiaomi Mi 8 Explorer Edition névre keresztelt telefon már 8 GB memóriával, 128 GB-os belső tárolóval, a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasóval, valamint egy némileg átlátszó hátlappal kínál újdonságot, ami azonban a magasabb piaci áron is meglátszik majd. Ez utóbbi ugyanis 577 dollárnak felel meg, míg az alapváltozat esetében ez (a memória és a tároló méretétől függően) sorrendben 421, 468, valamint 515 dollár, legalábbis a kínai piacon.

Az európai LTE-frekvenciasávokat támogatják, itt a VoLTE is megjelenik, így várható az itteni hivatalos megjelenés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!