Gyurkity Péter

Szeptember 7-én jön az iPhone 7

Sűrű menetrend elé nézünk, az Apple a MacBook Pro vonalat is megújítaná.

A Bloomberg hírügynökség számolt be arról, hogy az Apple szeptember 7-én kerítene sort saját bemutatójára, amelynek során több új termékről is lerántanák a leplet. A cég gondokkal küszködik, a bemutató napján pedig egy másik cég is fontos eseményt tartogat a felhasználóknak.

Az új iPhone 7 kapcsán legutóbb egy videóról számoltunk be, amelyen állítólag már az új készülék látható. Ezúttal sem volt hiány a pletykákból, ezek általában a megszokott 3,5 mm-es audio jack lecserélését emelik ki, amelyet a Lightning-csatlakozó helyettesítene, ezt pedig az eddig látott képek is visszaigazolni látszanak. Azt is tudjuk, hogy a forradalmi jellegű változások a következő évre csúsznak át, a szükséges technológia ugyanis még nem áll készen, vagyis csak 2017-ben számíthatunk az új OLED-kijelzőkre és az egyéb újdonságokra. A cég azonban készül a MacBook Pro vonal teljes megújítására is, itt pedig már most bemutatkoznak az új OLED-képernyők.

Az Apple mind az okostelefonok, mind pedig a Mac-vonal terén gondokkal küszködik, az eladások az utóbbi időben nem a várakozásoknak megfelelően alakultak. A telefonoknál még viszonylag kedvező helyzetben vannak, hiszen egyedül ők állják a sarat az Android szinte mindent elsöprő terjeszkedésével szemben, a Mac-termékek háza táján azonban egyre gyászosabb eredmények futnak be – nem véletlen, hogy ezt most több újítással, így például az említett kijelzőkkel, az AMD Polaris grafikus chipjével, az USB Type-C, valamint a Touch ID technológia integrálásával igyekeznek ellensúlyozni.

A Sony szintén szeptember 7-re tervezi saját bemutatóját, amelyen a PlayStation névvel fémjelzett vonal újdonságait ismerhetjük majd meg, meglehetősen sűrű napnak nézünk tehát elébe.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Madve #19
    Most már értem. Köszi!
  • M2 #18
    Neked? Bizonyítani? Muhahahhhaha!
  • Madve #17
    Ezt tudod bizonyítani is? Mert eddig csak mese habbal, vagy inkább megetted a marketing maszlagot.
    Most őszintén, láttál már iphone-t belülről?
    Én szedtem már szét párat, olcsóbbnál olcsóbb szemétből áll az egész, az összeszerelés meg belülről nézve inkább kókányolás, mint mérnöki mestermű...
  • M2 #16
    "Egyértelműen az iphone-ban vannak az olcsóbb elemek."

    Kár, hogy ez nem igaz.

    Ami az iPhone-ban van 2 giga ram, az a jelenlegi leggyorsabb típus, megtámogatva egy optimalizált operációs rendszerrel. Folyamatosan üríti a felesleges adatokat - teszi mindezt annyira eszrevétlenül, hogy az iPhone már 1 giga rammal is verte a 3 gigás androidos csúcs telókat.

    Proci szintén: kevesebb maggal, alacsonyabb órajelen (kisebb fogyasztással) veri a csúcs androidokat. A segédprocesszorokról nem is beszélve - azok generációkkal verik az androidos megoldásokat.

    A felhasznált anyagok minőségéről, a biztonságról, a frissítésekről, támogatottságról meg még csak nem is beszéltünk.

    Szóval a 100 ezer forintos androidos készülékek köszönő viszonyban sincsenek egy iPhone-hoz képest.
  • Madve #15
    Én az egyes komponensek közötti különbségre próbáltam rámutatni ár szempontjából. Egyértelműen az iphone-ban vannak az olcsóbb elemek.
    A szoftvert meg felesleges hasonlítgatni, a mai napig nem igazán nevezhető okosnak egy iphone, még 15 évvel ezelőtti mércével sem. Még akkor is alap volt okostelefon kategóriában a böngészhető fájl rendszer, pl.
    Ram szempontjából meg pont nem izgat hogy mi az os, bár az is számít, de nekem ne a ram adja a korlátot a párhuzamosan futtatott appoknál. 2 giga környékén kezdődik az, amit manapság minimumnak lehet nevezni oprendszert nem figyelembe véve, az árkategória amiben meg az iphone van nem indokolja a spórolást pont ezen a ponton.
    Akku kapacitás nem csak egy szám, ha nem bírja nap végéig, akkor egyértelműen kevés, de cserébe 1-2mm-el vékonyabb a telefonod, meg könnyebb is, mert apple arra hajtott...
  • M2 #14
    A magokat számolni a számítástechnikában iszonyatosan ciki még az amatőrök közt is. Androidról beszélünk, tízszer annyi ram se lenne elég. Akku kapacitása meg megint csak egy szám, amit seperc alatt leszív a szar hardver-szoftver páros.
    De alsó kategóriás, azaz sok pénzért legalább egy bosszantó szart kapsz. Kösz de nem, akkor inkább egy nyomógombos Nokia! :-)
  • Madve #13
    Nem csak a kijelző. 4 maggal több van benne, ram is több, akku is nagyobb egy picivel és ez csak egy alsó kategóriás telefon a felső kategóriásnak kinevezett iphone 6-al szemben.
    Nehéz elfogadni, igaz? :P
  • wraithLord #12
    Én igazából rühellem a wireless fülhallgatókat, max. futáshoz használok, ott elviselhető, hogy időnként töltögetni kell (nem futok állandóan), és nem zavar a silányabb minőség sem, legalább szól valami.


    (Mondjuk az is igaz, hogy ha fejhallgatót használok a telómon, akkor kell hozzá egy hordozható erősítő, mert különben sehogy sem szól... és az erősítőt is töltögetni kell. De általában agybadugóst használok, mert kényelmesebb.)
  • Sir Cryalot #11
    "Erre nem adható más magyarázat, hogy annyi szabad amoled termelés nincs, mint amire szükségük lenne.

    A kérdésedre visszatérve igen, a galaxyk kijelzője jobb. "

    ezt szépen össze lehet fűzni egy mondatba, úgy hogy , "annyival nem jobb, hogy megérje sokkal többet gyártani".

    Egybként képügyben szinte csak a response-ja time jobb, azt az előnyt meg szépen negálja a sample hold / motion blur.

    Ami röhej, hogy felnagyított tablet displayt árulnak mint amoled tv.
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2016.08.15. 20:43:43
  • cateran #10
    Igen, en is gondoltam ra, de az majd priceless lesz, hogy "zenet hallgatnek, de lemerult a fulesem"...vagy "mit toltsek elobb? Fulest vagy telot?"