Berta Sándor

Elfogták a nigériai csalókat

Az elmúlt években gyakran kaptak a felhasználók olyan nigériai személyektől e-maileket, akik különböző célból pénzt kértek tőlük.

Lezárult az úgynevezett nigériai csalók ügye, ugyanis az Interpol lekapcsolt két olyan személyt, akik pénzt csaltak ki az emberektől elektronikus levelek útján és tényleg az afrikai országból származtak. Az elkövetők rendszeresen olyan szövegeket fogalmaztak meg, amelyek nagyon nagy haszonnal kecsegtették az őket megsegítőket. Arra építették a stratégiájukat, hogy "ki ne akarna pár száz euró befektetésével akár 3 millió euróra is szert tenni?" Általában ilyen ígéreteket tartalmaztak az e-mailek, amelyekben állítólagos nigériai hercegek és más fontos személyek kértek életmentő akciókhoz csekély előzetes hozzájárulást.

Az Interpol által őrizetbe vett két személy 60 millió dollárt csalt ki az áldozataitól. A 40 éves férfi és a társa ugyanakkor nem voltak hercegek, még csak gazdagok sem, bár az igaz, hogy valóban nigériaiak voltak és egy olyan 40 csalóból álló csoport tagjai, amely legalább nyolc államban folytatta a tevékenységét. A működési területük között volt Amerika, Dél-Afrika és Malajzia is.

Volt olyan áldozat, aki végül 15,4 millió dollárt utalt át a bűnözőknek. A letartóztatásokra a nigériai Port Harcourtban került sor. A Foreign Policy arról számolt be, hogy az érintetteket óvadék ellenében már szabadon is engedték.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Cryalot #8
    sőt nyilván az "áldozatok" két kiröhögése közt engedték ki őket.
  • bigjoe #7
    Senki sem akadt fennt azon, hogy már el is engedték őket??
  • attes #6
    2 haha, nigeriban par varosnyi ember elhet ebbol
  • teddybear #4
    Elfogtak ezt a két nigériai csaló vezette társaságot, akik bénák és óvatlanok voltak. Kérdés hogy a többi, óvatosabb szélhámossal mi lesz?

    Különben meg ezek halászhálóval dolgoztak, a legtöbb embernek egyből világos volt, hogy átverés a levelük. De a nagy tömegben mindig akad egy-két átverhető, akikből meg tudnak élni. Épp úgy mint a hekkerek.
  • Sir Cryalot #3
    Igazából az egoista embereknek az ezzel az igazi baja, hogy nem névreszóló a levél amit kapnak, de azt pont igyekszik pótolni az agyafúrt nigériai cizelláltság.
  • Cickány90 #2
    Mi van?! De már csak az uccsó részletet kellett volna elutalnom a hercegnek, mielőtt fizetett volna!
  • Tinman #1
    "ki ne akarna pár száz euró befektetésével akár 3 millió euróra is szert tenni?" Általában ilyen ígéreteket tartalmaztak az e-mailek, amelyekben állítólagos nigériai hercegek és más fontos személyek kértek életmentő akciókhoz csekély előzetes hozzájárulást."

    "két személy 60 millió dollárt csalt ki az áldozataitól."

    Első blikkre azonnal azt akartam beírni, hogy kötél a 2 csalónak, de aztán ráébredtem, hogy kötél nem nekik jár hanem az áldozatoknak. Aki ilyen szar, semmi, nulla, értékelhetetlen, kamu, vicc átverésnek is iszonyat gyenge lehúzásnak bedől, ráadásul e-mailen keresztül, az ÖN ÉS KÖZVESZÉLYES és vitán felül teljesen elmebeteg, abs. debil kategória! Ergo vagy zárják azonnal elmegyógyintézetbe, vagy kezdjék meg a szervei felhasználását, mert sok keresnivalójuk nincs ezen a Földön.

    "Volt olyan áldozat, aki végül 15,4 millió dollárt utalt át"

    Ezt meg tűzzék ki a világ 4 sarkára elrettentésül, hogy ha totálisan, leírhatatlanul sík hülye vagy, így jársz...