Gyurkity Péter

Méretes szelfikamerával jön az Oppo F1s

A gyártó új változata egy 16 megapixeles kamerát hordoz majd az előlapon.

Az ázsiai régióban egyre népszerűbb, de a nemzetközi színtéren is jelenlévő Oppo még januárban tette elérhetővé az F1 névre keresztelt okostelefonját, amely kiemelkedően sikeresnek bizonyult. Ezt áprilisban követte az F1 Plus, amely már egy 16 megapixeles előlapi kamerát kapott, most viszont az F1s van érkezőben, amely ugyanezt a megoldást népszerűsítené.

Sajnos a hivatalos csatornákon keresztül nem érkezett hír a telefon pontos hardveres összetételéről, ezért külső forrásokra vagyunk kénytelenek támaszkodni. Ez utóbbiak szintén egy 16 megapixeles szelfikameráról írnak, amely természetesen ezúttal is a saját maguk fotózását kedvelők igényeit elégítené ki, mindezt egy előlapi, az egyetlen fizikai gombba integrált ujjlenyomat-olvasóval toldva meg, amely mindössze 0,22 másodperc alatt azonosítja a felhasználót és (sikeres autentikáció után) feloldja a telefont. A cég már kiküldte a meghívókat az augusztus 3-án esedékes rendezvényre, a jelek szerint itt rántják majd le a leplet az új készülékről.

Sky Li, a vállalat nemzetközi mobilos üzletágáért felelős alelnöke szerint az F1 igencsak kedvező fogadtatásra talált, a telefon a globális színtéren is nagyon jól szerepelt, ezért arra számítanak, hogy az F1s még jobb eredményeket produkál majd. Csak idén összesen 100 millió telefont szállítanának le, ez a cél korábban 80 millió darab volt, míg tavaly az 50 milliós példányszámot érték el. Szeretnének a fotózásra koncentrálni, nyilván ezért is alkalmazzák a fent említett komponenseket, bár az még nem teljesen világos, hogy ez mennyiben lesz elég a többi kínai rivális ellensúlyozásához. Érdemes megemlíteni, hogy májusban az F1 bizonyult a leggyorsabban fogyó új okostelefonnak az ázsiai piacokon, legalábbis saját árkategóriájában, amely a 225 és 300 dollár közötti tartományt jelenti.

Augusztus 3-án kiderül, hogy mikor és milyen feltételek mellett juthatunk majd hozzá egy-egy példányhoz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!