Berta Sándor

A veszélyes oldalakra is figyelmeztet a Bing

A Microsoft keresője ezentúl a kártevőket tartalmazó honlapokra is felhívja az internetezők figyelmét.

A változást Chad Foster, a Bing programmenedzsere jelentette be. A módosításnak köszönhetően a lehetséges fenyegetések jobban felismerhetők lesznek a keresési eredménylistában. Eddig a program csak egy általános kártevő-figyelmeztetést jelenített meg, az új megoldás sokkal több részletet árul el az egyes fenyegetésekről, azok fajtájáról és a lehetséges kockázatokról.

A kereső többek között arra is figyelmezteti a felhasználókat, ha egy hivatkozás egy adathalász portálra vezetheti őket. Ilyen esetekben mindenki kiegészítő információt fog kapni arról, hogy az adott oldal milyen módon próbálja majd rávenni az illetőt a pénzügyi vagy más fontos, bizalmas információk kiadására. Az internetezők ugyanakkor továbbra is megnyithatnak az eredménylistában szereplő minden címet, de a kártevőkkel kapcsolatos gyanú esetén a Microsoft más keresési eredményeket fog nekik javasolni.

Az új megoldás megkülönbözteti majd egymástól azokat a platformokat, amelyeknek egy kártevő letöltésére utaló linket tartalmaznak és azokat, amelyeknek már a puszta felkeresése is megfertőzheti az operációs rendszert. A szakemberek azt remélik, hogy a felhasználókat az új megoldás jobban fogja tájékoztatni a lehetséges veszélyekről és az üzemeltetők képesek lesznek hatékonyabban megtisztítani a portáljaikat a kártevőktől.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!