Berta Sándor

Három havonta egymilliárd dollárba kerül a Bing

Ugyan a keresőpiac stratégiailag fontos terület az amerikai vállalat számára, azonban jelenleg a Bing kizárólag veszteséget generál. A Microsoft ugyanakkor hosszú távon szeretne meghatározó szereplő lenni ezen a piacon.

A CNN Money gazdasági magazin cikkében azt taglalta, hogy a két éve működő Bing által okozott negyedévenkénti veszteség lassan eléri az egymilliárd dollárt. A Microsoft a kereső 2009-es elindítása óta 5,5 milliárd dollárt költött a szolgáltatására, azonban úgy tűnik, mintha a Bing egy feneketlen kút lenne, különösen mondjuk a Google-lel összehasonlítva. A Binggel kapcsolatba hozható eddigi veszteségek összesen körülbelül 9 milliárd dollárt tesznek ki és a helyzet egyáltalán nem akar javulni.

A Google jelenleg több milliárd dolláros nyereségre tesz szert a különböző online szolgáltatásainak köszönhetően és egyre meghatározóbb szereplője nem csak a kereső-, de a mobil- és a hardverpiacnak is. A Microsoft ugyanakkor jelenleg csak azzal foglalkozik, hogy növelje a piaci részesedését, azonban ez sem egyszerű. A stratégia egyértelmű: ha sikerül növelni az elterjedtséget, majd jönnek a bevételek is és a Bing előbb vagy utóbb nyereséges lesz.


Eddig folyamatosan veszteséges volt a szoftveróriás online portfoliója

Tény, hogy ez a módszer eddig működött, hiszen a Bing az elmúlt két esztendőben folyamatosan növelni tudta a piaci részesedését. A szolgáltatás elindításakor az az érték még csak alig több mint 8,4 százalék volt, most azonban már 14,7 százalék. Az egyetlen probléma: a Bing nem a Google, hanem a kisebb keresők, elsősorban a Yahoo, az Ask.com és az AOL kárára erősödött. A Google piaci részesedése a Bing elindulásakor több mint 65 százalék volt, most pedig 64,8 százalék. A Bing tehát továbbra is képtelen megelőzni a riválisát.

Qi Lu, a Microsoft online szolgáltatások részlegének vezetője úgy nyilatkozott: azon kell dolgozniuk, hogy "alapvetően megváltoztassák a játékot". Éppen ezért elsősorban arra összpontosítanak, hogy erősebb és intelligensebb módon összeolvasszák a különböző keresési módszereket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TreDoR #3
    Dobják ki az egész projectet a kukába.
  • wadnari #2
    azt a bizonyos 14,7% ot kíváncsi vagyok hogyan sikerűlt elérni.... Mondjuk úgy ,hogy aki win7et telepített annak alapból microsoft explorer volt beállítva alapértelmezett böngészőnek és azon pedig bingböngésző.
    Igen ám ,de egy kicsit korosabb felhasználó mit csinál amikor meglátja ,hogy bing? oké kereső kereső 1re megy...

    A fiatalabb tapasztalt felhasználók dolgamiután internetre csatlakoznak az első dolguk az ,hogy letöltenek egy alternatív böngészőt/firefox/chrome/opera stb/ és tíltják a frászba a windows ehm "szuper" böngészőjét..
    Én személy szerint elvből sem használom a binget.

    a googlenap van rengeteg már megtanult és megszokott funkciója mint a számológép oldalon keresés/microsoft site:www.sg.hu/ 1$ in huf stb stb stb ÉS A GOOGLE NEM OLYAN PÉNZÉHES CÉG mint a winfos. A win vajon mennyiért adta volna az androidot ,haő találja ki? google=> ingyen van csak használjátok (youtube google search meg maps legyen )
  • kevingold #1
    Asszem jobb lenne, ha a suszter a kaptafánál maradna, a guglit megszorongatni pont a keresők terén elég merész álomnak tűnik, valami nagyon forradalmit kéne alkotni ahhoz, hogy ez bárkinek sikerüljön...