Berta Sándor

Túl nagy lett a CES

A szervezők szeretnék megakadályozni, hogy túl nagy tömeg alakuljon ki.

Tavaly több mint 176 000 ember kereste fel Las Vegasban a Consumer Electronics Show (CES) kiállítást, idén a szervezők kevesebb látogatóra számítanak. A tervek alapján a következő években igyekeznek majd csökkenteni a résztvevők számát, hogy ne alakuljanak ki tumultusok. A jelekből egyértelműen látszik, hogy a Consumer Electronics Show kinőtte az amerikai várost. A megoldás egyelőre az, hogy igyekeznek kiszűrni a látogatók egy részét, ami miatt várhatóan csak 150-170 000 embert fognak beengedni a rendezvényre. A tavalyi 176 000 látogató a korábbi számhoz képest 11 százalékos növekedést jelentett. Ezt a folyamatot fordítanák vissza.

Gary Shapiro, a Consumer Electronics Association (CEA) vezetője és egyúttal az International CES főszervezője kijelentette, hogy azt szeretnék, ha kissé csökkenne a tumultus. A kiállítás már nem igazán fér el a helyi rendezvényterületen és ezért a szállodák konferenciaterületeit is lefoglalja. Mindez dugókat, közlekedési problémákat okoz, emellett a szállodák és a kiállítási terület között közlekedő Monorail tömegközlekedési járművek is állandóan zsúfoltak.

A megnövekedett érdeklődés annak is köszönhető, hogy a témák között szerepelnek már az autók és a virtuális valóság is. A CES helyszínein egyébként szigorították a biztonsági intézkedéseket: ellenőrizni fogják a csomagokat és a bőröndök bevitele tilos.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zaki #3
    Az egyik legregebbi hotel&kaszinot bezarattak (Riviera), le fogjak bontani es a helyen a kibovitett konferenciacsarnok lesz, szoval nem kell besz@rni.
  • kvp #2
    Atment egyfajta ceges vilagkiallitasba, amit raadasul evente es mindig ugyanazon a helyen rendeznek meg. Van ra igeny, bar tobb kisebb rendezveny jobb lenne.

    Vicces hogy az internet mellett pont egy fizikai kiallitas legyen ennyire nepszeru.
  • Sir Cryalot #1
    És még csak nem is a termékek miatt lett menő ( 90%+ -ban gimmick) hanem a narcisztikus újságírók miatt akiknek a kedvenc elfoglaltsága odajárogatni. De még egy darabig kitartóan romlik tovább a színvonal és még nekik is vállalhatlanul ciki lesz mint amikor elkezdték kihagyni a nagymenő narcisztikus cégek ( ms, stb) .
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2016.01.06. 01:48:18