Berta Sándor

Biztosítás internetes trollok ellen

Különleges védekezési megoldás válik lehetővé az online trollokkal szemben.

A The Financial Times és a The Telegraph értesülései alapján a Chubb nevű multinacionális biztosítótársaság Nagy-Britanniában elsőként kínál az ügyfeleknek biztosítást az internetes trollok ellen. A választható konstrukció keretében a szerződő személyeknek lehetőségük nyílik, hogy idővel visszakaphassák azokat az összegeket, amelyeket a trollok miatti pszichológiai tanácsadásra vagy költözésre költöttek.

A trollkodás az elkövetők számára "jó buli", de az áldozatoknak már koránt sem az. Annál, akit folyamatosan sértegetnek, becsmérlő jelzőkkel illetnek vagy akár fenyegetnek, könnyen mentális problémák merülhetnek fel vagy akár el is költözhet az áldozat, mert félti a saját vagy a családtagjai életét. Ugyanakkor sok trollnak fogalma sincs arról, hogy a tevékenységével mit okoz másoknak és úgy vélik, hogy az interneten eleve a durva hangnem a jellemző, ezért ezt mindenkinek el kell viselnie. Sokan viszont ezt nem tudják és nem is akarják megtenni.

A Chubb által kínált konstrukcióban a felhasználók akár 50 000 fontot is kaphatnak, ha nem tudnak munkába járni, esetleg orvoshoz kell fordulniuk vagy el kell költözniük. A pénz akár arra is felhasználható, hogy az illető visszaállítsa a korábbi életét, ha azt a trollok tönkretették, illetve arra, hogy a trollokat felkutató szakértőket díjazza. A Chubb felismerte, hogy ezen a területen nagy az igény az ilyen jellegű megoldásokra és szeretné az embereket így támogatni. A biztosítási konstrukció 2016. január elsejétől kizárólag Angliában vehető igénybe.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #7
    De aki bosszant annak a letiltása csak egy kattintás.
  • Cat #6
    Ez csak kivülállóként ilyen egyszerű. Elveszítenéd a kapcsolatot az osztálytársaiddal, a barátaiddal, a hobbidban osztozó ismerösökkel, stb. Nem olyan egyszerű ez.
  • Tarathiel2 #5
    Van, működik, bár nem azonnali a törlés hanem 14 nap múlva történik meg, amely idő alatt bármikor visszamondható. Hátha győz a függőség és mégis maradsz... :)
  • Omega #4
    Nem értem, miért kell valakinek a facebookot ilyen komolyan venni? Ha nem tetszik törölje a profilját azt kész. Mondjuk még nem néztem utána, hogy van-e ilyen opció, működik-e egyáltalán, mert Zuckerbergnek viszi a lóvéját.
  • Kryon #3
    Fenyegetés és durva hangnem? Amatőrök... :)
    Az igazi profik nem fenyegetnek, nem durvulnak, csak szimplán bosszantóak, de nagyon...
  • Cat #2
    Nem a sokk miatt kapsz pénzt, hanem a költözésedhez vagy pszichológus költségeire. És ilyenkor nem is neked utalják a pénzt.

    Van ilyen egyébként munkanélküliség esetére Magyarországon is, utána fél-egy évig fizetik a közműveket és adnak 30-50 ezer forintot havonta. De a megkötéstől számított egy év nem számít, így védik ki azt, hogy ne adjanak akkor, ha tudod hogy másnap kirúgnak.
    Utoljára szerkesztette: Cat, 2015.12.14. 19:11:42
  • zola2000 #1
    Akkor megkötöm, írok pár olyan dolgot hogy tuti beszóljanak aztán megyek a biztosítóhoz hogy fizessen, mert nagy sokk ért.
    Utoljára szerkesztette: zola2000, 2015.12.14. 17:42:53