Berta Sándor

Biztosítások online támadások ellen

Francia biztosítótársaságok felfedezték maguknak a világhálóban rejlő lehetőségeket és ezért új konstrukciókat kínálnak az internetezőknek.

Több biztosító is kínál biztosítást kiberzaklatások ellen az embereknek. Gyakori jelenség, hogy ha valaki beírja a nevét a keresőbe, akkor sértő megjegyzéseket, hamis fotókat talál magáról a világhálón. Nem csak prominens személyiségek szembesülhetnek ilyen meglepetésekkel, hanem az egyszerű felhasználók is. Egyre többen válnak kiberzaklatások és más online támadások áldozataivá, s csak kevesen tudják megvédeni magukat; ezért dolgozták ki az új konstrukcióikat a francia biztosítótársaságok.

Az Axa és a Swiss Life egyaránt ilyen ajánlatokkal jelentkezett. Az Axa az év eleje óta a Protection Familiale Intégrale nevű konstrukciót ajánlja jó hírnevüket féltőknek. A szolgáltatás ötvözhető a háztartási balesetekre és a természeti katasztrófákra vonatkozó biztosítási csomaggal.

A különböző esetekben (hamis fotók megjelentetése és felhasználása, személyes és banki adatokkal való visszaélés, sértő megjegyzések stb.) a biztosítók 10 000 eurós összegig átvállalják az ügyvédi költségeket, pszichológiai szolgáltatást kínálnak az események feldolgozásához és akár 5000 eurós kártérítést is fizetnek az érintett felhasználónak. A csomag részét képezi a sértő és hamis adatok eltávolítása a világhálóról, sőt, a biztosító munkatársai úgy módosítják a keresők találatait, hogy ne a negatív információk jelenjenek meg az első helyeken. Az Axa a 65 évnél fiatalabbaknak 13 eurós havidíjért kínálja a Protection Familiale Intégrale nevű konstrukciót, míg a legalább egy 65 évnél idősebb tagú családoknak havonta maximum 24 eurót kell fizetniük.

A Swiss Life hasonló szolgáltatást kínál tavaly nyár óta. A cég szóvivője megerősítette, hogy az ajánlat iránt rendkívül nagy az érdeklődés. A családoknak elég 9,90 eurót fizetniük havonta és nyugodtabban alhatnak. A biztosítótársaság a Reputation Squad nevű ügynökséggel működik együtt, mely segít a sérült vagy manipulált online személyazonosságok helyreállításában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!