Gyurkity Péter

Jön a második generációs Galaxy A5

A Samsung frissíti a teljes sorozatot, most a középső példány utódja jelent meg az interneten.

A Galaxy A7, A5 és A3 még 2014 második felében bukkant fel, a legerősebb példány várható megjelenéséről éppen egy évvel ezelőtt számoltunk be. Azóta ugyan a Galaxy A8 is látható volt a kínai TENAA hivatalos oldalán, most azonban a második generáció egy újabb képviselője kapott helyet a listában.

A szabályozó hatóság az új Galaxy A5 hardveres és szoftveres jellemzőit sorolja fel saját oldalán, amelyet természetesen ezúttal is néhány egyszerűbb kép egészít ki, hogy legyen némi fogalmunk a készülék külsejéről. A felsorolásban ezúttal egy 5,2 hüvelykes érintőképernyő szerepel az első helyen, amely az 1080p felbontást támogatja, ezzel tehát nem marad el sok csúcskategóriás megoldástól, amelyek még nem alkalmazzák a Quad HD által nyújtott részletességet. Ehhez egy 1,7 GHz-en futó nyolcmagos chip társul, amely ugyan nem tartozik a legerősebbek közé, de valószínűleg megfelelő teljesítményt nyújt majd a hétköznapokban.

A listán emellett 2 GB RAM, egy alapesetben 16 GB-os, de legfeljebb 128 GB-os microSD-kártyák révén tovább bővíthető belső tároló, egy 8 vagy 13 megapixeles hátoldali kamera (ez még nem teljesen világos), annak 5 megapixeles előlapi társa, valamint 6,9 mm-es vastagság és 145 grammos súly szerepel még. A készülék többek között arany színben jelenik meg, a szoftveres oldalon az Android 5.1.1 Lollipop fut majd, míg a pontos modellszám az SM-A5100 lesz.

Arról nem szól a fáma, hogy az okostelefon mikor és milyen menetrendben jelenik meg, de erre valószínűleg nem kell már sokat várnunk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!