Gyurkity Péter

Itt a Samsung új összecsukható okostelefonja

A sorozat harmadik tagja Kínában bukkant fel, de már egyéb források is hírt adtak róla.

2013 végén érdekes megoldásról adtunk hírt, amely a Samsung jóvoltából jelent meg, összecsukható kivitelben, igencsak erős hardverrel, és természetesen - az okostelefonok példáját követve - az Android operációs rendszerrel kiegészülve. A második változat végül soha nem jelent meg, most azonban a harmadik példány látott napvilágot.

Nemrég még a GFXBench oldalán vehettük szemügyre a Galaxy Golden 3, vagyis az SM-W2016 főbb jellemzőit, amely ezúttal néhány érdekes eredménnyel egészült ki, most azonban a kínai szabályozó hatóság, a TENAA oldalán látott napvilágot a készülék, amely a kijelző tekintetében egy fontos eltérést mutat meg nekünk. Ez ugyanis itt már nem 4,6 hüvelykes, hanem mindössze 3,9 hüvelykes kivitelben szerepel a listán, míg a többi jellemző tekintetében nem látunk különbséget.


A processzor feladatait egy nyolcmagos, 2,1 GHz-en futó chip látná el, 768 x 1280 pixel felbontás, 3 GB RAM, egy 64 GB-os, nem kibővíthető belső tároló, valamint az ARM Mali-T760 MP8 grafikus vezérlő társaságában. A megfelelő képkészítési funkciókról egy 16 és egy 5 megapixeles kamera gondoskodik, a szoftveres oldalon pedig az Android 5.1.1 Lollipop fut majd. A készülék vastagsága 15,1 mm, ami természetesen az összecsukható kivitelnek köszönhető, a súly pedig 204 gramm. A TENAA ugyan nem közölt képeket, ám itt valószínűleg nem lesz óriási eltérés az eredeti példányhoz képest.

Azt még nem tudjuk, hogy a Samsung pontosan mikor, mely piacokon, és milyen áron dobná piacra a megoldást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Alien69 #13
    Kapásból 300E-ről indulna legalább. Ha almás, akkor minimum 400E. De, vinnék, mint ha ingyé lenne....
  • Szefmester #12
    Modern kivitelben taperolós bevitelre (hogy ne kelljen lemondani a jelenlegi appokról) kívül e-ink kijelző a fontos üzeneteknek és egyszerű telefonálás, szöveges üzenésre, és valami izmos aksi (4000mAh tól). Egy ilyen bizony instant buy lenne ha az árak a földön járnának.
  • Alien69 #11
    No, akkor EZ a következő lépés a telefonok fejlődésében:

    Utoljára szerkesztette: Alien69, 2015.11.15. 10:02:48
  • aru #10
    2004-től 2012-ig volt ilyen kihajtaható mobilom. Gyakorlatilag 4-4 évet bírt a samsung és motorola is, a szalagkábel ment szét. Amúgy hiányzik és ha lenne elfogadható árú és kinézetű akkor vennék újra. Meg van a maga előnye ennek is.
    A jelenlegi 4"-os tapi mobilom is a negyedik évéhez közeledik. :D
    Utoljára szerkesztette: aru, 2015.11.15. 00:44:28
  • xyl #9
    Az egyik ember ilyen, a másik olyan. Az egyiknek sportkocsi kell, a másiknak luxusautó, a harmadiknak terepjáró. Aki pedig szállít, annak teherautó. Miért kellene a telefonoknak egyformáknak legyenek? A magam részemről például a teljes fizikai billentyűzettel ellátott strapatelefon lenne az igazi. Nem feltétlenül kellene qwerty kiosztás, lehetnének pl. a billentyűk a kereten körben elhelyezve.
  • Szefmester #8
    Ha fél éve lett volna ilyenforma készülék akkor inkább ezt veszem meg, még egy kis extra árért is ahhoz képest amit vettem. Gyűlölöm amikor csak taperolással lehet írni, vagy navigálni. Bár én inkább egy teljes qwerty billentyűzetnek jobban örülnék, de már ez is haladás.

    Ennek a konstrukciónak több értelme van mint a tepsifonoknak. Egy kisebb kihajtható még mindig kényelmesebben fér el a zsebben, mint a nagy lapátok.
  • Lacee86 #7
    Nekem tetszik. Régen mindig is szerettem volna kinyithatós telefont, aztán szép lassan el is tűntek, meg jöttek az okosok. Ki tudja, lehet h lesz még ilyenem. :D
  • Omega #6
    Nem mindeninek a gagyi kell.
  • Alien69 #5
    Ahhoz, hogy elfusson az android rajta. Me ez samsung...
  • Montar #4
    Nyilvánvalóan azt gyártják, amire igény van. Ha ez kell, ahhoz neked nem sok közöd van. Személy szerint örülök, hogy vannak még ilyen telók, mivel rühellem a totál azonos külsővel s lassan belsővel is rendelkező egyenokosérintős szutykokat. Lassan csak a logóban fognak különbözni egymástól.