Gyurkity Péter

Brutális hardverrel jön a Galaxy S7 Premium

Fokozatosan frissít Android 6-ra a Samsung. Jövőre megjelenő új készülékük nagy felbontással és erős grafikus vezérlővel érkezik.

A Galaxy S6 megjelenését követően máris felrebbentek a különböző pletykák a soron következő generáció képviselőivel kapcsolatban, ezek hónapról-hónapra visszatérnek a sajtóban. A legfrissebb értesülés szerint a Samsung egy prémium változattal is készül, amely kifejezetten brutális hardvert vonultatna fel.

A Galaxy S7 Premium már nevében is utal arra, hogy itt valami különlegesre számíthatunk, bár ez egyelőre pusztán a külső források jóvoltából áll rendelkezésünkre, hivatalos információ még nem jelent meg erről. A készülék állítólag a gyártó saját új chipjére támaszkodna, amely az Exynos 8890 néven készül, mégpedig két eltérő változatban. Az egyik a 12 magot felvonultató Mali-T880 grafikus vezérlőt kapná meg, míg a másik (a Galaxy S7 Special Edition telefon részeként) már 14 feldolgozóegységre számíthat, ami nem tűnik lehetetlennek, hiszen az ARM a maga részéről 1 és 16 között szabta meg ezek számát.

Az Egyesült Államokban és Kínában élő felhasználók várhatóan nem jutnak majd hozzá ezen két változathoz, hiszen esetükben a Snapdragon 820 processzor lesz elérhető a telefonon belül, ezzel tehát megőrzik a régiótól függő belső kialakítás hagyományát. A Premium névre hallgató okostelefon emellett azonban 4K-felbontást, valamint a Sony által szállított ikerlencsés kamerát kínálná a vásárlóknak, legalábbis ha hihetünk a hírt megszellőztető forrásnak. Bárhogy is legyen, a telefon csak jövőre jelenik meg, így van időnk a további információk megemésztésére.


Az Android 6.0 megjelenésével számos felhasználó számára izgalmas kérdéssé vált, hogy a különböző külső partnerek, telefongyártók mikor és milyen ütemben frissítik majd saját megoldásaikat az új szoftverre. A Samsung - természetesen - követi a Motorola, a Sony, a Huawei, valamint a HTC példáját, esetükben azokban egy lassabb, elnyújtott folyamatról van szó.

A most kiszivárgott táblázatokból ugyanis az derül ki, hogy a Samsung több lépésben tervezi végrehajtani a fontos váltást. Az első körben a két legújabb csúcskategóriás készülék, a Galaxy Note 5 és a Galaxy S6 Edge+ részesül majd ebből, ők valamikor december folyamán kapnák meg a Marshmallow kódnéven futó operációs rendszert, a picit régebben piacra dobott páros, az eredeti Galaxy S6 és S6 Edge pedig egy hónapra rá, jövő januárban követné őket a sorban.

Februárban a még régebbi Galaxy Note 4 és a Note Edge frissülne a hatodik generációs szoftverre, azonban ezzel le is zárul a hozzávetőleges időponttal rendelkező készülékek listája, hiszen a többiek esetében még nem érkezett meg a jóváhagyás, vagyis ők még nem kapták meg pontos helyüket a várható sorrendben. A Galaxy S5 és a Galaxy Alpha már ezen megoldások közé tartozik, mint ahogy a Galaxy A- és a Galaxy E-sorozat tagjainál sincs megadva semmilyen időpont. E két sorozat példányai képezik egyébként a második fázist, ők valamivel az S5 után részesülnének az újításokból. A harmadik körbe már a többi, a listán nem szereplő megoldás kerül be, esetükben semmilyen konkrétum nem látott napvilágot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)