Gyurkity Péter

Alacsony áron jön az Elephone csúcstelefonja

Erős hardverrel, ám kedvező áron jön a kínai cég új megoldása, amely a hónap végén érkezik.

Az Elephone különböző fejlesztéseiről az elmúlt hónapokban mi is igyekeztünk beszámolni, bár ezek kapcsán legtöbbször az akkumulátor kapacitását emelhettük ki, mint érdekes részletet. Legújabb okostelefonjuk szintén vonzónak bizonyulhat, hiszen a hardveres oldalon erős jellemzőket látunk, ezekhez pedig kedvező ár társul.

A Vowney névre keresztelt készülék a mostanában oly divatos 5,5 hüvelykes érintőképernyőt kapta meg, amely itt is a Quad HD, azaz 1440 x 2560 pixel felbontást támogatja. Ehhez egy 64 bites, nyolc magot kínáló MediaTek MT6795 chip, 4 GB RAM, egy alapesetben 32 GB-os, ám microSD segítségével tovább bővíthető belső tároló, dual-SIM opció, a 4G LTE támogatása, valamint NFC csatlakozik, vagyis a mobilfizetések terén sem lesz különösebb gondunk.


A hátoldalon egy 21 megapixeles kamera kapott helyet (a Sony jóvoltából), ehhez az előlapon egy 8 megapixeles példány társul, míg az akkumulátor ezúttal is egy nagyobb, egészen pontosan 4000 mAh-s változat. A telefon pontos fizikai mérete 153 x 76,8 x 9,5 mm, súlya 156 gramm, egyetlen hátrányaként azt említik, hogy az előzetes képeken látottakhoz képest némileg vastagabb - ez a lista persze a mindennapok során tovább bővülhet, ám ez még odébb van.

A gyártó saját oldalán a nemzetközi változat 289 dolláros áron előrendelhető. Ez mindenképpen kedvező, a megjelenés azonban csak november 20-án esedékes.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Montanosz #6
    vatera
  • Inquisitor #5
    "Europaban elegge hasonlo a halozat az azsiahoz."
    Ehhez képest még az európai piacra jövő telefonok jelentős része sem támogatja a 800Mhz-et 4G/LTE viszonylatban. Utána lehet csodálkozni a térerőn vagy a "sebességen".

    "van rendes magyar garancia."
    Az tök megnyugtató olyan országban ahol bármikor egyik napról másikra nyomtalanul tűnik el bolt vagy nagyker és ahol a műszaki boltok vagy 2/3 zárt be elmúlt években. Szvsz észt forrásból EU garanciával még mindig sokkal olcsóbb tokkal vonóval bármelyik feltörekvő kínai telefon, tablet, akciókamera, akármi.
  • zola2000 #4
    De, telefonokat mindig elkapnak a vámon, tehát +27 százalék. Ilyeneket ma már nem érdemes rendelni, párezerrel drágább magyarországon, de nem kell várni heteket, van rendes magyar garancia.

    (kiegészítőket érdemesebb rendelni, sőt ha valami akármilyen drága, de nagyon kicsi termék, nincs kijelzője az is átmegy a vámon)
  • Zsoltee_a_bator #3
    Nezd meg milyen frekvenciakat (band) tamogat es vesd ossze azzal, amit magyarorszagon hasznalnak. Ha tamogat mindent / majdnem mindent, akkor mukodni fog jol. Europaban elegge hasonlo a halozat az azsiahoz.

    A szallitas ingyenes szokott lenni, de van ra esely, hogy elkapjak a vamon. Par shop ugy kuld, hogy 5$ -t irnak ra erteknek, azokkal nincs ilyen gond.
    Utoljára szerkesztette: Zsoltee_a_bator, 2015.11.06. 08:29:54
  • laci4321 #2
    Ez a telefon működne Magyarországon is? És mennyibe kerülne mire idáig eljutna? Komolyan mondom venni kéne egyet :D (Csak nem tudom hol lehet utánanézni, ha innen rendelném, a magyar webshoppok meg kapásból +30 ezret rádobnak)
  • grebber #1
    A Xiaomi is végre beállhatna már a "nagy akksis" telók közé
    Nem hiszem el ,hogy olyan nehéz lenne 4ezresaksit beletenni egyik másik mobiljukba