Gyurkity Péter

Érkezőben az Elephone P8000

A kínai cég ezúttal méretes akkumulátort és egyéb kellemes jellemzőket passzírozott megoldásába.

Még április közepén számoltunk be egy Európában kevésbé ismert cég új készülékéről, amely erős specifikációt társított a kellemes árral, ahogy azt a kínai versenyzőktől az utóbbi időben el is várjuk. Most egy újabb példány felbukkanása esedékes, itt azonban már az akkumulátor mérete is fontos szerepet játszik.

A P8000 névre keresztelt okostelefon esetében ugyanis az 5,5 hüvelykes, 1080p felbontást támogató kijelző, a MediaTek MT6753 chip (amely tulajdonképpen az MT6752 módosított, 1,5 GHz-es órajelen futó változata), ez utóbbi révén a globális, pontosabban az egyéb régiókban használt LTE frekvenciák támogatása, 3 GB RAM, egy 16 GB-os belső tároló, valamint egy méretes, ezúttal 4200 mAh-s akkumulátor szerepel a listán, amelyet egy 13 megapixeles hátoldali és egy 5 megapixeles előlapi kamera egészít ki.


A hangsúly jól látható módon a nagyobb akkumulátoron, az LTE-elérés jobb támogatásán, valamint a kellemes áron lesz, bár ez utóbbi kapcsán egyelőre csak külső forrásoktól származó információ áll rendelkezésünkre - a fenti hivatkozásban említett ár 210 dollárnak felelne meg, ami igencsak kedvezőnek tűnik. A szoftveres oldalon az Android 5.0 Lollipop fut majd, ehhez dual-band WiFi és a Bluetooth 4.0 csatlakozik, ahogy azt már az egyéb készülékeknél is megszokhattuk.

A hivatalos megjelenés a második negyedévben esedékes, vagyis ettől már nem vagyunk messze - addig a most közölt képekben gyönyörködhetünk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #3
    Jók ezek a kínai csodák, csak ezek a nevek: thl (technology happy life) és elephone ;)
  • Zsoltee_a_bator #2
    Azert ez meg mindig majdnem az s6 aksi duplaja. :) A kozepkategorias belsovel nagyon sokaig eleg lesz az.
  • grebber #1
    Ha a hangsúly az aksin van miből tartott volna beletenni a p5000 féle 5k-sat?
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2015.05.25. 20:49:54