Gyurkity Péter

Elephone P7000: olcsó csúcskategóriás okostelefon

Újabb kínai gyártó mutatta be saját olcsó megoldását, amelyet a csúcskategóriába szánnak.

Az ázsiai piacon az utóbbi másfél-két évben egyre másra bukkantak fel az érdekes fejlesztések, amelyek közül többen is a csúcskategóriában rajtoltak el, abban a reményben, hogy alaposan aláígérhetnek a nyugati cégeknek. Ez sokszor sikerült is, a sikert pedig jól mutatja a kínai riválisok gyors előretörése. A trend nem lassul le, hiszen itt az újabb kihívó.

Ezúttal a szintén kínai Elephone megoldása került a figyelem középpontjába, mégpedig abból az alkalomból, hogy az előrendelés hamarosan elérhetővé válik, ezt pedig egy igencsak alacsony, kedvezményes áron hirdetik meg. A P7000 névre keresztelt készülék hardveres specifikációja kapcsán nem lehet nagy hiányérzetünk, hiszen itt egy 5,5 hüvelykes, 1080p felbontást támogató érintőképernyő vezeti a listát, amelyet a MediaTek MT6752 chip egészít ki a maga nyolc darab, kereken 2 GHz-es órajelen futó Cortex-A53 magjával. A memória mérete 3 GB, a belső tároló alapesetben 16 GB-os, ez utóbbit pedig microSD révén tovább bővíthetjük.


A hátoldalon egy Sony érzékelővel ellátott 16 megapixeles kamera kapott helyet, ezt az előlapon egy 8 megapixeles példány kíséri, a megfelelő minőségű selfie-képek elkészítése érdekében. Az akkumulátort sem kell lebecsülnünk, hiszen ezúttal egy szintén méretes, 3200 mAh-s változatot sikerült a burkolat alá passzírozni, mi több, itt az ujjlenyomat-olvasó is megtalálható, amely a kínai megoldásokon eddig nem sokszor tűnt fel. A szoftveres oldalon igyekeznek minden igényt kiszolgálni, itt egyszerre támogatják az Android 5.0 Lollipop, valamint a CyanogenMod operációs rendszert, bár a ROM-okat csak a megjelenést követően választhatjuk majd ki.

Ahogy említettük, az előrendelés hamarosan, a hónap végén lesz elérhető, itt egy 200 dolláros árral rajtolnak el, ami nagy valószínűséggel az akció lejártakor legalább 300 dollárra ugrik majd. Az európai terjesztéssel sem lesznek gondok, hiszen a partnerek listáján többek között olasz, francia és portugál cégek is megtalálhatók.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gabbbbbbbbbbbb #8
    Így vagy úgy, de egy Nexus 5-re, S5-re 3 év múlva is lesz friss és stabil android. Míg ennél a telefonnál már annak is örülhetsz ha 1x frissítenek. Ma már inkább a szoftver számít, minden újabb készülék bőven elég gyors .. (ha nem az, akkor az a gyártói szoftver hibája, nem a droidé)
  • zola2000 #7
    Fel nem tudom fogni, hogy miért lesz valaki szemében jobb egy telefon, csak azért mert a gyártója -itt is- költ reklámra, hogy ismert legyen a neve.
    Nekem simán jó lenne ez a telefon, ha a tesztek jót írnak róla, és behozzák magyar garanciával (a wayqtek forgalmaz ilyen kínai márka telefonokat manapság, nem is rossz áron)
  • citkar #6
    Nekem meg cabrio kell, nem telefon.
  • grebber #5
    Pff nekem telefon kell nem tablet. 6.9 col lol.
  • citkar #4
    Miért lenne csúcskategóriás? Valamit nagyon beolvastál, én csak arra válaszoltam, hogy ha a 2000-es akku kicsi, miért nem vesz 4000-es akkuval ellátott készüléket.
    Ezt a P7000 készüléket is inkább közép (esetleg közép-felső) kategóriába sorolnám, és mivel a P70 is ugyanilyen SoC-cal szerelt, azt is ugyanebbe lehetne.

    De ha csúcskategóriában keresnél 4000mAh-nál nagyobb akkuval és nem gond a telefon nagy mérete akkor Huawei P8 Max lehetne egy jó vétel.
    http://www.gizchina.com/2015/04/15/huawei-also-announce-the-large-screen-huawei-p8-max-with-4360mah-battery/
    Utoljára szerkesztette: citkar, 2015.04.16. 09:09:48
  • Garfield #3
    5 inches kijelző, 1280x700-as felbontással - ez lenne a csúcskategória a Lenovonál?
    Utoljára szerkesztette: Garfield, 2015.04.16. 08:53:13
  • citkar #2
    Ha a 2000-es kevés, azért 4000-est vehetnél ismert márkából.
    Pl egy Lenovo P70-t
    http://www.edigital.hu/okostelefon/lenovo-p70-%28dual-sim%29-kartyafuggetlen-okostelefon-blue-%28android%29-p466301.html
  • grebber #1
    Vajon megélem még azt az időt amikor 5000-es aksival ellátott telefont nem csak "noname" gyenge céges csinálnak majd?
    Úgy vennék már egy 5000-es telefont ,mert a mostani 2000-es aksis megahiperszuper katasztrófa a maga 1 óra 45 perc kijelző idejével