Berta Sándor

Start menü kerül a Windows RT 8.1-be

A Microsoft megerősítette, hogy érkezik még frissítés az operációs rendszerhez.

Az információ közvetett módon, a Windows 10 Gyakori kérdések oldalán jelent meg a következő kérdés és válasz formájában: "Mi a helyzet a Windows RT-vel? Ha Ön Windows RT rendszert használ, az eszköze nem fog frissíteni Windows 10-re. 2015 szeptemberében egy olyan frissítés válik majd elérhetővé, amely a Start menü és a zárolási képernyő továbbfejlesztett változatát tartalmazza majd. A frissítés letöltéséhez ellenőrizze a Windows Update szolgáltatást a Windows RT-eszközön, hogy készen áll-e a letöltésre, amikor a frissítés elérhetővé válik."

Ugyanakkor kiderült, hogy a Windows RT 8.1 frissítésébe bekerülő Start menü némileg különbözik majd a Windows 10-ben lévőtől. A változtatás fő célja az, hogy az operációs rendszert futtató táblagépeket jobban lehessen használni és emellett a processzorteljesítményt is jobban optimalizálják. A Start menü leginkább az úgynevezett DirectUI változatra hasonlít majd, ilyen került tavaly októberben a Windows 10 egyik előzetes kiadásába is.

A Windows RT frissítése szeptemberben jön, de a konkrét időpont egyelőre nem ismert. A mostani hír mindenesetre megerősíti Oliver Gürtlernek, a Microsoft régiós Windows részlege vezetőjének januári szavait. A menedzser akkor cáfolta azokat a híreket, hogy a Windows RT, illetve az azt használó termékek támogatását leállítanák.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomboy013 #15
    Nyilván amin a 8 elfut azon a 7 ugyebár nem.... Ha nem tudsz feltelepíteni egy másik rendszert az már nem az én gondom.
    Mégis milyen cikkeknél szóljak be a nyígóknak ha nem itt, mivel inkább ezek érdekelnek nyilván nem fogok másféle cikkeknél bohóckodni a kötekedés kedvéért ahogyan itt nagyon sokan csinálják (kanyarójani például). Nem védek én semmit, csak szánalom, hogy mindenki azt hiszi az ő kis igényeihez fogja majd csak és kizárólag személyre szabni az MS vagy a Google vagy az Apple vagy bárki az oprendszert, mintha rajta kívül senki nem létezne a Földön akinek másféle igényei lennének(Én például már régóta vártam egy jó kezelőfelületre ami érintőn is jó lehet és ezt hozta el a csempe). Nyilván nekik is van egy elképzelésük ami még működhet is. Ahhoz viszont változtatni kell, és ettől vannak sokan beszarva, mint úgy általában az átlag ember. Használj már tableten például egy Win7-et. A szarnak ítélt csempés felület mérföldekkel jobb mint bármelyik ikonhalmazos egy tableten vagy egy telefonon.
    Folytathatjuk napokig is, én csak azt mondom felesleges sírni ameddig van alternatíva. Használtam iPad-et egy ideig, nem jött be és képzeld mégsem megyek iPad hírekhez nyávogni, hogy ezt meg azt miért nem így oldották meg. A kutyát nem érdekli ki mit panaszkodik egy kis semmi hírportálon. Semmi nem fog változni attól, hogy megy az észosztás.
    Utoljára szerkesztette: tomboy013, 2015.08.11. 15:30:58
  • gforce9 #14
    Nem a nyígást nyavalygást te műveled, ha valaki egy kicsit is kritizálni meri az MS-t. Állandó jelleggel, ahogy kritika éri.

    A win 8-ban fejből benne van a startmenü, csak nem tették bekapcsolhatóvaá. Ott van minden alkatrésze benne a rendszerben. Az hogy nem tették bekapcsolhatóvá és rákényszerítik az embereket egy harmadik fél által gyártott, kitudja mit tartarmazó szarra ez faszság. Ez a hozzáállás a parasztság csúcsa. Az meg hogy te ezt véded csak gratulálni tudok.

    "Még jó, hogy lehet a régi rendszert is választani vagy akár a konkurenciából is"
    Ja amikor az oem gépek amelyiken win vagy az utóbbi 1-2 évben win8 only és kész. Ja választható.
  • tomboy013 #13
    A Start menüiért is csak a nyígás volt, most itt van és az a baj, hogy nem kiköpött ugyanolyan mint 7-ben. Valakik mindig sírnak, nem lehet megfelelni egyszerre mindenkinek. Még jó, hogy lehet a régi rendszert is választani vagy akár a konkurenciából is. Azért nem értem a nyavalygást. Meg egy szaros operációs rendszerből ekkora problémát csinálni. Vicc...
  • gforce9 #12
    Milyen nyavajgásról beszélsz? Az userek kértek valamit az MS pedig szart rá. Ez nem nyavajgás, hanem az igényeknek a nem teljesítése.
  • tomboy013 #11
    lol, a szövegértő... Ismered a ritka szót? Látom nem igazán. Az a "fosvindóz" még mindig tovább fog frissítéseket kapni mint bármelyik droid és jóval stabilabb is (az alsó kategóriáról inkább ne is beszéljünk...). 1000-ből 1 eset vagy te akinél működik minden normálisan (persze ez sincs így mert szépíteni mindig kell), nem pedig egyre szarabb lesz frissítés(ek) után a rendszer. Nézz be akár egy Nexus topikba, az sem kivétel (Nexus 5, Android 5.0 frissítés után)
    SupraMKIII: Az a pár ezer eladott mobil eszköz legyen inkább több 10 millió. Gratulálok a gondolkodás módodhoz ,dögöljön bele az MS, veszítse el rengeteg ember a munkáját azért mert szerinted valami nem jó :D Hogy lehet cégek iránt ilyen érzéseket táplálni, nem normális dolog az biztos. Egyébként van alternatíva úgyhogy ha valami nem tetszik lehet ám mást is használni. De jobb ugyebár a nyavalygás...
  • zola2000 #10
    De megtehetné, ha nem tette volna a gyártóktól függővé a frissítéseket, hanem ugyanúgy csinálná mint ... kb a világ összes oprendszere.
    Az összes gyártótól származó összes windowsos és linuxos pc mind frissül, az összes windowsos tablet (ma már sok van) mind frissül, sőt ha az androidos tvre kötött mini pcmet (mk802) micro sd kártyával armes linuxal bootolom az is frissül, csak épp az android nem.
  • SupraMKIII #9
    Ez az egész már sirva nevetős :-) Már nem is tudok bosszankodni rajta.

    Az MS elb@szta az aztali oprendszert azért a pár ezer eladott mibol eszközért: azon a címen, hogy egszséges legyen.
    Viszont mára már több féle win8/10 start menü van, mint a windows eddigi összes oprendszerében együttesen :-)

    Ez annyira szánalmas, hogy már nincsennek rá szavak :-) De nem, az istenért sem csinálja meg, amit a felhaszálók kérnek: ha beledöglik sem teszi választhatóvá. Remélem beledöglik...
  • SupraMKIII #8
    Nem, nem tehetné meg. Ahogy írták, a google frissít, de te gondolom nem google eszközt vettél.
    Ha frissíteni akarsz, tegyél rá custom FW, az frissül.
  • arty #7
    a gyártó tehet róla, hogy szart árul vagy a vevő tehet róla, hogy a szart megveszi?

    tomboy013: lol, a laikus.... nexusom van, frankón frissíti a gugli a rendszert, az appok szintén naprakészek és jól is működik, emellett felébe/harmadába került mint az alma, ráadásul nem fosvindózos.
  • tomboy013 #6
    Kerülni kell a droidot. Még felső kategóriában is ritka az a telefon ami huzamosabb ideig kap frissítéseket és az is inkább még bugosabbá teszi a rendszert. Ha termék helyett szolgáltatást akarsz akkor Apple vagy Microsoft.