Berta Sándor

Nemsokára megjelenik az új Google Glass

A világ legnagyobb szemüveg-gyártójával közösen készül a webes konszern okosszemüvegének új változata.

Mindezt Massimo Vian, a Luxottica nevű cég társ-vezérigazgatója árulta el. A Luxottica a világ legnagyobb szemüveggyártó konszernjének számít, márkái között megtalálható például a Ray-Ban és az Oakley. A Luxottica és a Google tavaly óta vannak partneri kapcsolatban és ennek keretében az olasz gyártó készíti a webes társaság okosszemüvegeinek kereteit. Mindezt az óriáscég úgy jellemezte, mint a "Glass tervezésével kapcsolatos új fejezet kezdetét".

Vian ugyanakkor azt nem közölte, hogy mikor dobhatják piacra az új változatot. A menedzser nemrég Kaliforniában találkozott az új tervezőcsapattal. Kiemelte, hogy a Google még most gondolkodik azon, hogy milyen legyen a Glass harmadik verziója. Amit eddig láthattunk, az az egyes változat volt, a fejlesztők most a második modellen dolgoznak, amely jelenleg az előkészítési szakaszban van.

A Luxottica csoport gyártja többek között az Armani, a Chanel, a Prada és a Versace márkanév alatt forgalmazott szemüvegeket is. Csak az Amerikai Egyesült Államokban 5000 üzletük van, így a Google egy rendkívül értékes partnert nyert. A Google egyik szóvivője csak annyit mondott, hogy a fejlesztőcsapat az okosszemüveg jövőjére összpontosít és nem kommentálnak pletykákat.

A webes vállalat januárban állította le a különleges szemüveg forgalmazását és jelezte, hogy az első változatokat kivonja a piacról. Egy új részleget is létrehoztak, a munkát Tony Fadell, az Apple egykori menedzsere vezeti. Később az információkat egy bennfentes, majd Eric Schmidt is megerősítette, aki kijelentette, hogy a projekt egyáltalán nem zárult le.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)