Gyurkity Péter

120 ezer Tizen-telefont adott el a Samsung

Nem tűnik soknak az eddigi eredmény, de a gyártó optimista az új platform esélyeit illetően.

Az elmúlt évben mi is folyamatosan nyomon követtük a Samsung alternatív mobil operációs rendszerének várható indulásáról, majd pedig az annak elhalasztásáról szóló híreket. Idén végre valóban elérhetővé vált az első ilyen készülék, mostanra pedig az első adatok is napvilágot láttak – egyelőre külső forrásból.

A Business Korea saját forrásra hivatkozva közölte, hogy a számukra hazai gyártónak számító Samsung eddig 120 ezer példányban értékesítette a Z1 névre keresztelt okostelefont, amely a Tizen platform első képviselőjeként jelent meg. Korábban ezzel kapcsolatban csak annyit tudtunk, hogy a Samsung egyik képviselője jónak nevezte a megjelenést követő forgalmat, és bár a most közölt 120 ezres adat nem tűnik soknak, nem feledkezhetünk meg arról, hogy egy teljesen új, a felhasználók számára ismeretlen szoftverről van szó, amely most bontogatja szárnyait. A cég egyébként 100 ezer példányt Indiában, a maradék 20 ezret pedig Bangladesben értékesítette.

A Samsung arra számít, hogy a letisztult és gyors kezelőfelület (a Tizen UI) által nyújtott élmény, a kellően hosszú üzemidő, valamint a kifejezetten helyi igényekre szabott tartalmak kellő vonzerőt jelentenek a fenti két országban. A hardver nyilván nem szemet kápráztató: 4 hüvelykes, 480 x 800 pixel felbontást támogató kijelző, 1,2 GHz-es ikermagos chip, 768 MB RAM, 4 GB-os, ám bővíthető belső tároló, 3 megapixeles hátoldali kamera, valamint dual-SIM opció. Az ár azonban kedvezőnek mondható, hiszen ez nagyjából 90 dollárnak felel meg, ami sok helyi vásárlót csábíthat el.

A Z1 jó eséllyel sem Európában, sem pedig Észak-Amerikában nem jelenik meg, ám a Samsung más változatokat még piacra dobhat kontinensünkön.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ProgServ #2
    Nagyon gáz ez a szám. Kb 0. Töb készülék van Tizen platformon, ehez képest ez a 120 000, semmi. A Pebble Watch, az egy okosóra. Több mint 400 000 darabot adtak el belőle. 1 év alatt. A nem tudom, mire optimisták a Tizent illetően.
    Ez ilyen "Pedig de....Gábor, igenis jól teljesít a munkában. - Gábort 3 hét múlva elbocsájtották." :D
  • NEXUS6 #1
    Már a Bada is egy versenyló volt az Androidhoz képest. használhatóságban meg kb. ugyan az. Nem tudom miért nem nyomatja jobban a Samu a Tizent!?