Gyurkity Péter

Itt a Samsung Galaxy E5 és E7

A Samsung két mainstream megoldást mutatott be Indiában, tűrhető jellemzőkkel.

November és december folyamán – a Galaxy S6 zászlóshajóval kapcsolatos pletykák mellett – a Galaxy A5 és A7 kapcsán szerepelt a Samsung lapunk hasábjain, amelyek közül ez utóbbi a legvékonyabbnak járó címet is kiérdemelte. Most ezt a két okostelefont egészíti ki a gyártó az olcsóbb változatokkal, amelyeket érdekes módon a CES alatt, ám Indiában mutattak be.


Samsung Galaxy E5

A hivatalos oldalon megtalálható információk alapján egy közép-, valamint egy felső-középkategóriás fejlesztést ismerhetünk meg hamarosan, természetesen ezúttal is a számozásnak megfelelően. A Galaxy E5 a gyengébbik példány, amely egy kereken 5 hüvelykes, 720p felbontást támogató Super AMOLED kijelzőt kapott, egy 1,2 GHz-en futó négymagos system-on-chip, 1,5 GB RAM, egy alapesetben 16 GB-os belső tároló, egy 8 megapixeles hátoldali és egy 5 megapixeles előlapi kamera, valamint egy 2400 mAh-s akkumulátor társaságában. A microSD mellett a dual-SIM opció is megtalálható a készüléken, amelynek ára Indiában 305 dollárnak felel meg.


Samsung Galaxy E7

A Galaxy E7 ehhez képest egy 5,5 hüvelykes, szintén 720p felbontást támogató érintőképernyőre támaszkodik, amelyet ugyanazon (vagy egy nagyon hasonló) processzor, 2 GB RAM, egy azonos méretű belső tároló, egy 13 megapixeles hátoldali és egy 5 megapixeles előlapi kamera, illetve egy 2950 mAh-s akkumulátor egészít ki. A dual-SIM opció itt sem hiányzik, az ár viszont 363 dollárnak felel meg. Mindkét példány megtartotta az A5 és A7 esetében látott alumínium unibody keretet, a szoftveres oldalon pedig az Android 4.4.4 KitKat és a TouchWiz kezelőfelület fut, egy várhatóan közeljövőben esedékes frissítéssel.

Kérdés, hogy az első helyét már-már veszélyben látó gyártó mennyiben tudja megragadni a felhasználók fantáziáját ezen megoldásokkal, különösen tekintettel arra, hogy a kínai gyártók ennél jóval olcsóbb fejlesztéseket mutattak be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • SanMaster #1
    Pontosan úgy néz ki mint az összes többi Samsung telefon, meg sem lehet már különböztetni őket, teljesen mindegy hogy S4 vagy E5, vagy Ace. Hiába rúgták ki a mobil főnököt, nem változott semmi...