Gyurkity Péter

Bemutatkozott a Lumia 530

A Nokia végre bemutatta új belépő szintű készülékét, amely megtartja a sorozat eddigi előnyeit.

A gyártó hivatalos blogjában olvashatunk arról, hogy a híradásokban már több alkalommal szerepelt Lumia 530 hamarosan több országban is elérhetővé válik. A cég jól érzékelhető módon igyekszik megtartani az eddig megszokott előnyös összeállítást és a kedvező kereskedelmi árat, amelyet némileg frissebb hardveres specifikációval és a WP 8.1 révén tesznek még vonzóbbá.

A fő feladat természetesen a processzornak jut, ennek szerepét ezúttal a Qualcomm 1,2 GHz-en futó négymagos Snapdragon 200 chipje tölti be, ahogy azt az olcsó megoldásoknál már megszokhattuk. Ehhez 512 MB RAM, egy alapesetben mindössze 4 GB-os belső tároló, akár 128 GB-os microSD-bővítés lehetősége, valamint egy 5 megapixeles hátoldali kamera társul. Előlapi kamera ugyan nem szerepel a listán, ám a GlamMe app és szóbeli utasítások révén a hátoldali példányt használhatjuk selfie-képek készítésére, míg az egyénire szabásról az opcionális, több színben kapható hátlapok gondoskodnak.


A kijelző egy 4 hüvelykes példány, ez 854 x 480 pixel felbontást támogat, míg a teljes listán 21 Mbps-os HSPA-elérés, Bluetooth 4.0, GPS, WiFi, illetve a kijelzőn helyet foglaló kapacitív gombok szerepelnek – itt a kamera sem kapott különálló fizikai gombot. A Windows Phone 8.1 alapértelmezett módon megtalálható a készüléken, ezzel pedig szintén érkezik az Action Center, a Word Flow, a személyre szabott Start Screen háttér, a HERE Maps és a Cortana. Az okostelefon 85 eurós áron jelenik meg, erre még rájön az adó.

A forgalmazás globális lesz, ám az első országok valamikor augusztusban kapják majd meg az első példányokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!