Berta Sándor

A jövőben nem Ázsiára összpontosít az OnePlus

A jövőben már meghívás nélkül is meg lehet majd vásárolni az One-t. A hardverek mellett a szoftverekkel is pénzt keresne a gyártó.

A cég tavaly áprilisban mutatta be az One nevű telefonját, majd decemberben saját üzletet is nyitott Kínában. Carl Pei, az OnePlus társalapítója és a globális részlegvezetője - az elmúlt egy esztendő történéseit figyelembe véve - elismerte, hogy követtek el kommunikációs hibákat. A hiányzó pénzügyi háttér miatt inkább visszafogott értékesítési eredményekkel számoltak, de gyorsan kiderült, hogy tévedtek. A készülékeikre hatalmas kereslet volt, a vásárlók szabályosan megrohanták őket, eleinte nem is volt elegendő okostelefon raktáron.

Mindig csak annyi meghívót osztottak szét, amennyi eszköz raktáron volt, így akarták megakadályozni azt, hogy az ügyfeleik a hosszú kiszállítási idő miatt frusztrálttá váljanak. Végül a rendszer miatt lettek sokan frusztráltak. Pei közölte, hogy az One piacra dobásakor a termékciklus még 3,5 hónap volt.


A vállalatnál eleinte csak öt munkatárs foglalkozott az One telefonok értékesítésével, napjainkban már 14 országban 80-an vannak. Eleinte a gazdaságosságon volt a hangsúly és azon, hogy a társaság túlélje az első hónapokat. A jövőben már meghívások nélkül is meg lehet majd vásárolni az One-t, annak ellenére, hogy a meghívási rendszer - legalább az One termékciklusának végéig - megmarad. A tervek között szerepel a csúcskategóriás OnePlus Two, számos középkategóriás okostelefon, valamint egy-egy fitneszkarkötő és okosóra megjelentetése is.

Az Oneplus Two kapcsán Pei nem tudott technikai részletekkel szolgálni, de annyit elárult, hogy ez lesz az új zászlóshajójuk és számos dolgot próbálnak ki, amelyekkel meglepnék a felhasználókat. Az OnePlus hosszú távon egyértelműen egy saját Android-verzióra szeretne váltani, ami úgy nézne ki, mint egy teljesen lecsupaszított Android. A legfontosabb piac nem Kína, illetve Ázsia lesz, hanem Európa és az Amerikai Egyesült Államok, de ettől függetlenül fontosak számukra az olyan feltörekvő piacok, mint például India. Pei végül kiemelte, hogy hosszú távon azzal számolnak, hogy a hardverek mellett a szoftvereikkel is pénzt keresnek majd. Azonban azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ez a gyakorlatban pontosan miként is fog megvalósulni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)