Gyurkity Péter

WP-telefont dobhat piacra az OnePlus

Az idei zászlóshajó után egy új szoftver, valamint további készülékek jelenhetnek meg.

Nem is olyan rég mi is beszámoltunk arról, hogy a saját állítása szerint 2014 legjobb zászlóshajóját piacra dobó, majd ezt követően néhány kisebb malőrt elkövető OnePlus hamarosan a közvetlen utódot, emellett pedig további készülékeket is bemutatna. Most újabb részletek láttak napvilágot a cég terveiről.

Carl Pei, a cég globális tevékenységet felügyelő igazgatója az Economic Times-nak adott interjújában beszélt ezen elképzelésekről, itt pedig több különálló lépésről is szót ejtett. Megtudhattuk például, hogy Indiában hamarosan elérhető lesz az előrendelés, a világ leggyorsabban fejlődő mobilpiacán nagy valószínűséggel 325 dollárnak megfelelő áron debütálna a készülék, amely elsőként egy 64 GB-os változat formájában látna ott napvilágot, ezt követné a 16 GB-os verzió bemutatkozása. A cég egy kisebb csapatot hoz létre, hogy az ottani felhasználói tábort támogassák, ám számunkra jóval fontosabb, hogy mi egyébbel készülnek még a következő évre.

A tervek között szerepel ugyanis egy házon belüli szoftver kidolgozása, amely külső vélemények szerint inkább egy újraformázott Androidot takar, ez pedig azt jelentené, hogy a CyanogenMod helyett egy „saját” operációs rendszerre támaszkodnának. Részleteket erről ugyan nem árultak el, de megemlítették, hogy gondolkodnak egy Windows Phone okostelefon piacra dobásán is, amely minden bizonnyal nem véletlen, hiszen Satya Nadella a Microsoft részéről állítólag nemrég a Xiaomi vezérével tárgyalt egy szintén az ő szoftverüket futtató Mi esetleges bemutatásról – jól látható tehát a redmondi cég elképzelése, amely a vezető kínai gyártókkal való jövőbeni együttműködésre vonatkozik.

Azt még nem tudni, hogy ezen WP-telefon az One módosítása, avagy egy attól teljesen eltérő készülék lenne, de ennek megemlítése mindenképpen figyelemreméltó fejlemény.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CairoJack #4
    Bocsi, de én nem vágom ezt a O+O témát. Mit jelent az, hogy "5 év múlva is lesz legújabb bugmentes(ített) Android" - 5 évig vállalnak rá supportot, vagy mi?

    Amúgy a hardveres speckóját megnéztem, nem rossz, de nem is kiemelkedő, viszont brutálisan nagy.
  • Gabbbbbbbbbbbb #3
    Igazad van :O Már erre se képesek...
  • Zoli007 #2
    Azért ezt a "jobb a kamerájuk", gondold át még egyszer.
  • Gabbbbbbbbbbbb #1
    Ha valakinek nem túl nagy a Oneplus One, akkor nagyon megéri olyat venni, mert arra 5 év múlva is lesz legújabb bugmentes(ített) Android minden fajta extra szarakodás nélkül. (ilyen szempontból még a gyári Nexus telefonoknál is jobb helyzetben van) Amennyiben csinálnának Wines változatot, akkor a mai legerősebb Win telónál 10%-al gyorsabb hardver maradna csak neki, ami kb. semmit sem jelent és a Nokiák azért szebbek, (sokkal)jobb a kamerájuk.