Gyurkity Péter

Gyors okostelefont dob piacra a OnePlus

A CyanogenMod szoftverre építő új cég a hónap végén jelenti be hivatalosan első telefonját.

Az OnePlus valódi újoncnak számít a piacon, hiszen maga a cég tavaly decemberben nyitotta meg kapuit, célkitűzése pedig a felhasználók szájízének megfelelő készülék összeállítása, amely nem a gyári Android szoftverre, hanem annak módosított változatára építene. Az április végi bemutató előtt már megismerhetjük a fontosabb jellemzőket.

Korábban olvashattunk arról, hogy a telefon kifejezetten gyors lesz, ennek érdekében a Samsung Galaxy S5-ben is felhasznált Qualcomm Snapdragon 801 chip kap helyet a burkolat alatt. Ennek pontos típusa 8974-AC, ami azt jelenti, hogy az órajel 2,45 GHz lesz, míg a grafikus vezérlő immár 578 MHz-en fut. Azt is megtudhattuk, hogy a készülék egy 5,5 hüvelykes érintőképernyőt kap, amely 1080p felbontást támogat, a hátoldalon egy 13 megapixeles kamera dolgozik, a megfelelő üzemidőről pedig egy szintén méretes, egészen pontosan 3100 mAh-s akkumulátor hivatott gondoskodni.

A cég most egy fórumbejegyzésben közölte, hogy a memória mérete 3 GB lesz, ez szintén csúcskategóriás megoldásnak megfelelő méret, eddig nem látunk tehát olyan jellemzőt, amely egyértelműen kétségbe vonná ezt a besorolást. Ahogy említettük, a szoftveres oldalon a CyanogenMod fut majd, mégpedig annak 11-es verziója, a cég pedig a globális színtéren tervezi piacra dobni megoldását, 400 dolláros, illetve 350 eurós kereskedelmi áron.

Képek egyelőre nem jelentek meg az érdekes okostelefonról, de az ígéretek szerint a kialakítás is csúcskategóriás lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cat #2
    Tartogasd az elégedetlenkedést akkorra, amikor az itthoni 150ezres árcédulát meglátod.
  • dundiego86 #1
    86.600Ft vs. 104.800Ft azért a 2ár nem ugyanaz... :(