Gyurkity Péter

A hangvezérlésre fókuszál a ZTE Star 2

A gyártó szerint az új zászlóshajó minden riválisnál jobb, szélesebb körű hangvezérlést kínál.

A ZTE Kanton (Guangzhou) városában rántotta le a leplet új csúcskategóriás megoldásáról, amely a kellemes hardver mellett szinte minden funkcióra kiterjedő hangvezérlést kínál a felhasználóknak, tovább növelve ezzel a kényelem szintjét. Ez egy új, egyénire szabható kezelőfelülettel és tűrhető kereskedelmi árral egészül ki.

A Star 2 névre keresztelt okostelefon abszolút csúcskategóriás példány, ami a hardveres listából rögtön ki is derül. Itt egy kereken 5 hüvelykes, 1080p felbontást támogató Corning Gorilla Glass 3 érintőképernyő szerepel kiemelt helyen, amelyet egy négymagos, 2,3 GHz-en futó Qualcomm Snapdragon 801 chip, 2 GB RAM, egy alapesetben 16 GB-os, de microSD révén tovább bővíthető belső tároló, egy 13 megapixeles hátoldali f/2.0 Sony dual LED flash kamera, annak 5 megapixeles előlapi f/2.2 társa, valamint egy (a prémium szinttől némileg elmaradó) 2300 mAh-s akkumulátor egészít ki.


A készülék 6,9 mm-es, ez meglehetősen vékonynak mondható, ettől pedig a mindössze 1,18 mm széles előlapi keret sem üt el. Az igazán nagy durranás a cég reményei szerint a hangvezérlés lesz, amely szinte minden funkcióra kiterjed, és bár itt az első körben a mandarinra fókuszáltak, a szoftver az angollal is megbirkózik. A ZTE több mint 1000 szabadalmat használt fel, ebből 158 vonatkozik a hangvezérlésre, amely a hivatalos adatok szerint még a szokásosnál zajosabb környezetben is 90 százalékos pontosságú és átlagosan 1,2 másodperc alatt reagál az elhangzottakra. A szoftveres oldalon az Android 4.4 KitKat fut, ez remélhetőleg hamarosan a Lollipop verzióra frissül. Az ár Kínában 400 dollárnak felel meg, és bár a többi régióról nem esett szó, a ZTE a januári CES alatt is bemutatja majd készülékét, így van miben reménykednünk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!