Berta Sándor

Olcsóbb biztosítás okos karkötővel gyűjtött adatokért cserébe

Az AXA azt szeretné, ha ügyfelei fittebbek lennének és ebben segíthetne nekik a Samsung okosórája. A biztosítókat is érdeklik az egészségügyi adatok. Első nagy biztosítóként a Generali hasznosítaná Európában a felhasználók fitnesz-, táplálkozási és életviteli adatait, és most az Axa is bejelentette, hogy a jövőben együttműködik a Samsunggal, azért, hogy adatokat gyűjthessen a biztosításokhoz. A társaság a Gear 3 okosórát használná a fitneszadatok összegyűjtésére, és egy alkalmazáson keresztüli emlékeztető küldésére. A Gear 3 kizárólag mobiltelefonokkal együtt működik. Az ajánlat egyelőre csak Franciaországban érhető el. Az Axa szóvivője közölte, hogy az egészségügyi alkalmazásuk segítségével azt akarják elérni, hogy az emberek a nap 24 órájában és hetente 7 napon keresztül védve érezzék magukat, ezáltal pedig egészséges életstílust érhetnek el mind a maguk, mind a családjuk esetében. Az egyes személyek esetében a célok között szerepel a megfelelő testtömegindex elérése.

Az Axa komoly összegeket akar befektetni, 2013 és 2015 között az összeg elérheti a 800 millió eurót. A fejlesztésekben egy saját fejlesztőlabor is segít, ez a Szilícium-völgyben található. Veronique Weill, az Axa párizsi képviselője igyekezett eloszlatni az adatvédelmi aggályokat. Azzal érvelt, hogyha valaki megadja az egészségügyi adatait, akkor jobban meg tudják becsülni az illetőt fenyegetőt kockázatokat és alacsonyabb árat tudnak neki ajánlani.

A biztosító továbbá megbecsülné, hogy a felhasználók milyen útvonalakon közlekednek és milyen vezetési stílusuk van, illetve egy családból ki ül a volánnál. Az Axa így állítaná össze minden egyes autós individuális vezetési ujjlenyomatát. Amennyiben ezt sikerül megvalósítani, úgy elválaszthatók lesznek egymástól a biztonságosan és a felelőtlenül vezető sofőrök.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • who am I 7 #4
    ez deszar....mert nem akar fizetni utána a biztosító, de az ember pénze nagyon jól jön, hogy használja értékpapírokban...játszadozzonak vele..férgek ezek is, ugyanúgy, mint a többi.
    majd csak a tökéletesen egészséges betegeket megtartják, 20 év köztes idő, minimális betegséggel, meg egy csomó beszedett pénzzel, jó biznisz...büntetném az ilyet simán.
    Utoljára szerkesztette: who am I 7, 2014.12.27. 02:43:24
  • Serutekin #3
    Én is elvárom, hogy az aki 150 kiló piál, cigizik kurvázik az többet fizessen...
  • DRFlame #2
    A valóságban ha a biztosító meg tud győződni a biztosított egészségi állapotáról és életmódjáról, akkor a kockázat csökkenése miatt valóban olcsóbban tudja biztosítani az adott ügyfelet.
    Beteg embert pedig megéri biztosítani, csak drágábban. Az egész biztosítási szakma erről szól. Statisztikáról, várható értékről és kockázatokról. Beteg embernél jóval nagyobb a kockázat, többet kell fizetnie.
    Ez a technika egy teljesen hasznos dolog, főleg egészséges emberek számára. Természetesen a biztosítók tudnak etikátlanul viselkedni, például mindenféle apróbetűbe kapaszkodni amikor éppen tejelni kéne, de annak semmi köze ehhez a cikkhez.
  • kvp #1
    "Az Axa szóvivője közölte, hogy az egészségügyi alkalmazásuk segítségével azt akarják elérni, hogy az emberek a nap 24 órájában és hetente 7 napon keresztül védve érezzék magukat, ezáltal pedig egészséges életstílust érhetnek el mind a maguk, mind a családjuk esetében. Az egyes személyek esetében a célok között szerepel a megfelelő testtömegindex elérése."

    'Vedve erezzek magukat', mint amikor a maffia megvedi a boltosokat, hogy nehogy szetverodjon a boltjuk ha nem fizetnek. Szoval aki nem azt csinalja es nem ugy sportol ahogy a biztositoja elvarja, az fizethet. Ha egyebkent egeszseges lenne akkor is, mert kulonben a biztosito megvedi. (marmint a biztositott penzet attol, hogy megtarthassa)

    "az Axa párizsi képviselője igyekezett eloszlatni az adatvédelmi aggályokat. Azzal érvelt, hogyha valaki megadja az egészségügyi adatait, akkor jobban meg tudják becsülni az illetőt fenyegetőt kockázatokat és alacsonyabb árat tudnak neki ajánlani."

    A valosagban ezt arra hasznaljak, hogy aki egeszseges azt jo alaposan megkopasszak, mig aki esetleg beteges vagy varhatoan beteg lesz a kozel jovoben, azt elhajtsak biztositas nelkul, raadasul meg csak nem is figyelmeztetik, hogy milyen kezdodo bajt eszleltek. Mindezt azert mert beteg embert nem eri meg biztositani, mivel akkor nem csak beveteluk, de neha kiadasuk is lenne. A modern technikanak hala viszont csokkenteni tudjak a kiadasaikat azzal, hogy megelozik annak lehetoseget, hogy egy tenyleg raszorulon kelljen anyagilag segiteniuk. Ertem en, hogy kapitalista szemszogbol ez az idealis, de akkor sem tunik tisztessegesnek.

    Mindezt a biztositok kepesek mint nekunk jo dolgot eladni, legalabbis megprobaljak igy eladni. De kb. annyit er mint lager folott a jelmondat...