Gyurkity Péter

Bemutat­kozott az LG G3 s

A zászlóshajó kisebb változatát a középkategóriás megoldások iránt érdeklődőknek szánják.

Az LG hivatalosan is lerántotta a leplet a G3 okostelefon mini változatáról, amely a szokásoktól eltérően két különböző néven jelenik meg. A gyártó számára hazai, vagyis a dél-koreai piacon ugyanis ez G3 Beat elnevezés alatt, míg az európai országokban G3 s-ként lesz kapható, az eredeti példányhoz képest némileg szerényebb hardveres jellemzőkkel.

A G3 s egy kereken 5 hüvelykes IPS-kijelzőre épül, amely 720 x 1280 pixel felbontást támogat, a teljes előlap 74,1 százalékát fedve le - ez a gyártó szerint a legmagasabb arány a középkategóriába szánt okostelefonok között. A megfelelő teljesítményt a négymagos, 1,2 GHz-es órajelen futó Qualcomm Snapdragon 400 processzor biztosítja, amihez 2 GB helyett mindössze 1 GB RAM, egy alapesetben 8 GB-os belső tároló, microSD-bővítés lehetősége, egy 8 megapixeles hátoldali és egy 1,3 megapixeles elülső kamera, valamint egy 2540 mAh-s akkumulátor egészít ki.


A szoftveres oldalon ezúttal az Android 4.4 fut, amelyhez az LG saját fejlesztésű, immár UX néven futó kezelőfelülete társul. A hátoldali kamera esetében kiemelik a Laser Auto Focus funkciót, amely nevének megfelelően lézer segítségével méri le az adott objektum és a kamera közti távolságot, ezzel még precízebb fókuszt biztosítva, míg a Touch & Shoot opcióval a felhasználók egyetlen érintéssel kijelölhetik a fókuszba helyezendő tárgyat és készíthetik el a felvételt.

A G3 Beat július 18-án jelenik meg Dél-Koreában, a gyártó ígérete szerint Európában néhány hetet kell majd csak várni az ottani debütálásra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!