Gyurkity Péter

Indiában terjeszkedne a Jolla

A tavaly megvalósított európai megjelenés után a Jolla most Ázsiában találna új piacokat.

Júliusban jelent meg a hír, miszerint a Nokiából kivált Jolla exkluzív megállapodást kötött az indiai Snapdeal céggel saját első készülékek ottani forgalmazása, pontosabban annak beindítása érdekében. Most sor is került a megjelenésre, a cég pedig az ázsiai piacoktól reméli fellendülését.

A telefon ennek megfelelően szeptember 23-tól immár a világ második legnagyobb mobilpiacán is elérhető, amitől nyilván azt várják, hogy jelentős mértékben megugrik az eladások száma. Az elmúlt hónapokban ezzel kapcsolatban nem hallottunk konkrét számokat, a Jolla nem túl gyakran szerepelt a híradásokban, ami arra utal, hogy eddig elmaradt a kirobbanó siker, jóllehet a vezérigazgató a múlt hónapban már egyenesen arról beszélt, hogy a Sailfish OS a piac sorrendben harmadik fontos szereplője. Ezzel nyilván elfeledkezett a Windows Phone platformról, amely az eladások tekintetében (ugyan messze lemaradva) birtokolja a harmadik helyet, ami talán a szándékos emlékezetkiesés számlájára írható.

Maga a készülék egyébként nem változott, ez továbbra is egy 4,5 hüvelykes IPS-érintőképernyőre támaszkodik, amely 540 x 960 pixel felbontást támogat. A listán emellett egy 1,4 GHz-en futó ikermagos Snapdragon 400 processzor, 1 GB RAM, egy alapesetben 16 GB-os, de kibővíthető belső tároló, valamint egy 8 megapixeles hátoldali és egy 2 megapixeles elülső kamera szerepel még, az akkumulátor pedig egy 2100 mAh-s példány. A szoftveres oldalon természetesen a Sailfish OS dolgozik, amely nyilván hatalmas lemaradással indul, különösen ami a rendelkezésre álló alkalmazások számát illeti.

Tekintettel arra, hogy a Google épp most rajtoltatta el az Indiában Android One program első három szereplőjét, a Jollának nem lesz könnyű dolga – meglátjuk, ki tudja majd jobban kiaknázni a felemelkedőben lévő ország adta lehetőséget.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!