Berta Sándor

Hangalapú azonosítás­sal foglalkozó céget vett a Google

A kaliforniai konszern újabb céget vásárolt fel, amely a honlapokra és a szolgáltatásokhoz való bejelentkezés leegyszerűsítésén dolgozik.

A SlickLogin izraeli biztonsági vállalkozás az oldalán jelentette be a hírt, hogy mostantól a Google a tulajdonosa. A vállalat olyan technológiát fejleszt, amelynél magas frekvenciás hangokat használ a portálokra és szolgáltatásokba való bejelentkezéshez. Közlésük szerint ezzel a folyamat egyszerűbb, a bejelentkezés egyszerű nem frusztráló, az azonosítás hatékony és nem akadályt jelent.

Az Or Zelig, Eran Galili és Ori Kabeli által kevesebb, mint egy évvel ezelőtt alapított társaság további részleteket nem árult el az üzlettel kapcsolatban. A tranzakcióról elsőként tudósító Geektime becslései alapján a Google több millió dollárt fizethetett a SlickLogin tulajdonjogáért.

A cég eddig még nem dobott piacra terméket, de az általa kifejlesztett technológiát már bemutatta tavaly a TechCrunch Disrupt konferencián. A megoldás lényege, hogy az egyes oldalak az emberek számára szinte nem hallható hangokat generálnak, majd ezek a számítógép hangszóróján keresztül megszólalnak. Egy okostelefonra vagy táblagépre telepített alkalmazás felveszi a lejátszott hangot, elemzi és a bejelentkezés megerősítése céljából visszaküldi a honlap szerverére. A technológia alkalmas lehet például a jelszavak kiváltására vagy a két lépcsős bejelentkezési eljárásokhoz, amelyek növelheti a biztonságot és megakadályozhatják a személyazonosság ellopását. A Geektime arra számít, hogy a Google integrálja fogja a megoldást saját azonosítási technikájába.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Macropus Rufus #4
    valaki el tudná mondani, hogy hogyan is működik ez a rendszer? Mert ez a cikkből nem derűlt ki. És ez mitől biztonságosabb bármi másnál?
    Lásd: amikor a jenkik telefonjába bedopott apró különböző hangon szólt és innen tudta a központ, hogy mennyi lett bedobva. Aztán megjelentek a digtafonok, és a rendszer meghalt. Ui. elég volt felvenni a becsörrenő apró hangját és ezt alkalom esetén bejátszani a telefonba. A központ meg vette az adást és kapcsolt a megfelelő helyre.
  • Linkout #3
    Majd gyere még az ilyen conteo dolgokkal is, hogy mivel a google vette meg, így természetesen az eddig is kémkedő android még jobban tud kémkedni, meg a windows mert az is amerikai, ahogy az iphone is. a Linux meg nem is annyira nyilt forráskódú, mert azt csak a kockák tudják megmondani, az egyszerű halandó nem tudja mi a forráskód, emiatt a kockák mind terroristák és részt vesznek a globális zsidóufók világuralmára törő tervek megvalósításában. Cukkenberg egyértelműen ufó, sőt bizonyára zsidó, meleg és lováré vonásai is vannak, hiszen behálózza a világot a spybookkal.

    Ne értsen félre senki, szerintem is megy a spionkodás ezerrel, de attól, hogy valami amerikai, izraeli, osztrák, vagy francia még nem kell megbélyegezni.
  • Linkout #2
    igen, mert a zsidók uralják a világot... (Istenem...)
  • Sippie #1
    Izraeli biztonsági vállalkozás... tehát kémprogram