HENT hírlevél

Lefoglalhatják az interneten vásárolt termékeket

Az Európai Unió Bírósága előtt folyamatban lévő ügy eredményétől függően az európai fogyasztók által az interneten rendelt hamis termékeket a vámhatóságok a jövőben lefoglalhatják és megsemmisíthetik.

Az európai védjegy- és szerzői jogi jogosultak jelenleg nehezen tudják megakadályozni, hogy európai vásárlók külföldi weboldalakról hamisítványokat vásároljanak saját használatra, írja a BBC. Jeremy Blum szellemitulajdon-védelemmel foglalkozó ügyvéd a csatornának elmondta, hogyan merült fel ez az eset, miután egy dán férfi szándékosan hamis Rolex órát vett egy kínai weboldalon.

A hamis órát a vámhatóság munkatársai lefoglalták, az ügy pedig a dán bíróság elé került. Az Európai Bíróság most azzal a kérdéssel foglalkozik, hogy milyen körülmények között foglalhat le és semmisíthet meg a vámhatóság vélhetően hamis, külföldről beszállított termékeket. Az ügyben fontos kérdés lehet, hogy a hamis termékeket árusító honlapok direkt európai vásárlókat céloznak-e meg.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • alien47 #1
    Az EU dugjon egy pórázt minden állampolgára vallagába, és lássa el GPS -el. Nesze neked szép szabadság. Ennél még a Kádár korszak is szabadabb volt (képletesen)
    Legközelebb már vizelni is csak ez EU honatyák engedélyével lehet kimenni. 9 és 11 óra közt. Utána jönn a tarkónlövés!