SG.hu

Az internetezők mindössze 2 százaléka nem vásárol online

A Kaspersky Lab és a B2B International felmérése szerint a felhasználók 98 százaléka élvezi az online bankolás és vásárlás könnyű és kényelmes lehetőségeit, így a megkérdezettek mindössze 2 százaléka állította, hogy sosem vásárolt még online.

A két vállalat felmérése szerint a megkérdezett felhasználók 95 százalékának a legnépszerűbb tevékenysége az online vásárlás, amelyet 91 százalékkal az online bankolás követ és a megkérdezettek mintegy 74 százaléka használja az e-fizetési szolgáltatásokat. A felmérés adatai is azt mutatják, hogy a legtöbb felhasználó online pénzügyi tranzakciókra használja a gépét: a válaszadók 77 százaléka használja eszközeit online vásárlásra, valamint 71 százalékuk online banki tranzakciók lebonyolítására. A magas adatoknak is köszönhető, hogy a kiberbűnözők és csalók látómezejében egyre jobban előtérbe kerülnek a jövedelmező online pénzügyi tranzakciókat érintő támadások is.

A legtöbb neves online szolgáltatás különböző informatikai biztonsági technológiát épített ki annak érdekében, hogy megvédje a kritikus pénzügyi műveleteket. Ezek az intézkedések azonban önmagukban nem mindig megfelelőek a teljes védelemhez, hiszen a kiberbűnözők sokszor képesek rengeteg pénzt belefektetni egy-egy nagyobb horderejű támadás kivitelezésébe, amely komoly anyagi kárt tud okozni. A legmegfelelőbb proaktív megoldás olyan biztonságvédelmi technológia kiválasztása, amely komplex, átfogó védelmet biztosít minden Windows, OS X és Android felületre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • halgatyó #5
    Ez egy félresikerült fa***ság. Azt "'elfelejtették" odaírni, hogy hol? Az USA-ban? Vagy Magyarországon?
    Ugye, ugye...
    Ennek így eléggé reklámszaga van. Hogy igyekezzünk ám "haladni a korral" és vásároljunk online, különben elmaradott csökevények leszünk, elapad a tejünk megzápul a fogunk és még kitudja micsoda húúúhaszörnyűség történik velünk.
    Én bizony megmaradok a jólbevált vásárlási módszereknél, mégpedig két fő okból:
    -- A boltban kézbeveszem és megszagolom az ételt, megrázom a festéket a fülem mellett, vagyis a megbízhatóság érzékszervi észlelését elvégzem.
    -- Az előbbi pontnál jóval nagyobb probléma: a pénzátutalás a neten keresztül.
    amíg a rohadék számítógépek és egyre bonyolultabb, lassúbb, hozzáférhetetlenebb szar szoftverei tele lesznek backdoor-okkal, addig rohadjon meg, aki rá akar venni, hogy a neten keresztül fizessek.

    Summa summárum: az online vásárlás BIZALMI KÉRDÉS elsősorban.
    Egy jól működő világban jól működne, de a mi mostani világunk akkora ellentétben van a jól működővel, hogy ihaj!
  • Cat #4
    Szerintem ennek többsége egyszerű pizzarendelés, mozijegyvásárlás, ilyesmi.
  • lamer the true #3
    Hát én vettem már ezt azt, de volt, hogy visszaütött, hogy nem tudtam kipróbálni az adott eszközt, mert ha egy boltban lett volna rá alkalmam, bizony nem veszem meg.
  • Kelta #2
    Hát én akkor a 2%-ot növelem, eszemben sincs neten vásárolni..és érdekes még soha nem nyúltak le, vacakot se kaptam, meg téglát kiszállítva..és át sem vertek :) nyugodt élet titka...
  • Zoli007 #1
    Hol? Mert hogy mifelénk lesz az 50 is.