Gyurkity Péter

Megkapta engedélyét a Nokia androidos telefonja

Két ázsiai országban is átment a szabályozó hatóság eljárásán az új telefon, amely a Normandy lehet.

Heti rendszerességgel felbukkan az újabb információmorzsa a Nokia Androidot futtató állítólagos okostelefonjával kapcsolatban, láthattunk már képeket, hardveres listát, de kódnevekből sincs hiány. Ez utóbbinál a szaksajtó a Normandy alkalmazásában állapodott meg, de egy hasonló megoldás az RM-980 típusjelzés alatt is felbukkant a hírekben.

Érdemes ismét visszatérnünk a témához, mivel a Nokia Indonézia után Malajziában is megkapta a szükséges engedélyt, így elvileg e két országban már piacra is dobhatnák az androidos készüléket. Hogy ez valóban így lesz-e, az még korántsem vehető biztosra, ám nagyon úgy tűnik, hogy a korábbi mendemondáknak mégis volt alapja - a helyzetet azonban némileg tisztáznunk kell, hiszen a Normandy név egyik esetben sem bukkan fel a szabályozó hatóság honlapján.


Mindkét hatóság az RM-980 típusú Nokia-telefont hagyta jóvá, Malajziában pedig másik két cég számára is engedélyezték annak forgalmazását (ezek az Avaxx és a Zitron, amelyek a Nokia fejlesztéseinek helyi forgalmazói). Az RM-980 igazi érdekessége, hogy egy korábbi benchmark eredményben már szintén felbukkant, akkor pedig egyebek mellett az is kiderült, hogy a Chrome böngészőt futtatta, márpedig ez a szoftver jelenleg nem elérhető Windows Phone 8 alatt. Rögtön adódik tehát a következtetés, miszerint ez lenne a Normandy, az Android operációs rendszert futtató készülék, amely a jól értesültek szerint Snapdragon chipet, 5 megapixeles kamerát, 480 x 854 pixel felbontást, valamint Android 4.4.1-et rejtegeti saját listáján.

Ahogy említettük, a megjelenés még mindig kérdéses, ám erre akár már az MWC alatt sor kerülhet, a cég itt mutathatja be a megoldást az újabb Lumia-változatok mellett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ca3sar #10
    Szerintem csak ötletlopás miatt állnak be ideiglenesen az android táborba - volt már ilyen a történelemben (Apple). :)
  • Vol Jin #9
    "Ha annó a Nokia az Android mellett dönt szerintem most, a 2. Androidos gyártók lennének a Samsung mögött...."

    Hát vagy nem. Az elsők lennének, a Samsung meg lenne a harmadik az apple után. A legnagyobb volt, és a helyét simán megtarthatta volna.
  • zola2000 #8
    Láttad a Samsung galaxy pocket neot? (^o^)
  • Zombee #7
    4 colos telefonban nem kell ennél nagyobb felbontás.
    Azért az olcsó kínaiban nem Snapdragonok vannak, hanem főleg MediaTek SoC-k. Meg ott azért nagyjából egyik komponens minősége sem éri el egy Nokia szintjét. Ez is számít, nem csak az, hogy 20 ezerért legyen 4 mag, meg HD kijelző.
  • god25 #6
    Én is., én is. Így már nekem is kell!
  • SanMaster #5
    Ez nagyon veszélyes játék. És mi lesz ha sikeres lesz a telefon? A MS most vette meg a Nokiát, egy orbitális öngól lenne ha egy ilyen telefont bemutatnának. Egyébként ez a párosítás, amit mindig is szerettem volna, egy Nokia telefon Androiddal. Ha annó a Nokia az Android mellett dönt szerintem most, a 2. Androidos gyártók lennének a Samsung mögött....
  • Vol Jin #4
    A kocsordi tanács részírűl is megkapta a zengedélyt?
  • Inquisitor #3
    "Snapdragon chipet, 5 megapixeles kamerát, 480 x 854 pixel "

    Snapdragon chipet, de melyiket? :D
    Amúgy ezek a legolcsóbb kommersz kínai telefonok alkatrészei felsorolva, beleértve a kihalóban lévő kijelző felbontást is.
  • attes #2
    - Állj Titi!
    - No kia?
  • Zombee #1
    Nokia X néven is emlegetnek egy androidos telefont, a Normandy pedig sosem volt más, csak kódnév.