Berta Sándor

10,1 hüvelykes lesz az első Firefox OS-t futtató tábla

Megjelentek a Mozilla operációs rendszeréhez készült első tablet PC specifikációi. A készüléket a fejlesztők számára alkották meg.

Az adatokat Asa Dotzler, a Mozilla menedzsere hozta nyilvánosságra blogbejegyzésében. Ez az első olyan táblagép, ami a Firefox OS Tablet Contributor Program keretében készült el, a fejlesztők így segítenek abban, hogy a Firefox OS-t jobban optimalizálják a táblákra. A készüléket az InFocus gyártja, az amerikai vállalat elsősorban projektorok és nagy méretű érintőképernyős eszközök készítésével foglalkozik. A termék neve InFocus New Tab F1.


10 hüvelykes, IPS-paneles, kapacitív érintőkijelzőt kapott, aminek felbontása 1280 x 800 képpont. A főegység egy Cortex-A7-re épülő, 1 GHz órajelű, négymagos rendszerchip, ezt egészíti ki egy PowerVR integrált grafikus chip, két gigabájt DDR3-as RAM és 16 gigabájt flashmemória. Emellett van IEEE 802.11a/b/g/n szabványú WLAN-modul, Bluetooth-támogatás, előoldali 2 és hátoldali 5 megapixeles kamera, MicroSD-bővítőhely, MicroUSB-port, fejhallgató-csatlakozó, GPS-vevő, giroszkóp, 7000 mAh-s akkumulátor. Az InFocus New Tab F1 mérete 170 mm × 266 mm × 9,7mm, a súlya pedig 580 gramm.

A Mozilla január elején jelentette be, hogy az általa kifejlesztett operációs rendszer táblagépeken, asztali számítógépeken és okostelevíziókon egyaránt megjelenhet. Andreas Gal, a Mozilla mobil részlegének alelnöke akkor azt hangsúlyozta, hogy a kiépített együttműködéseknek köszönhetően még idén piacra kerülhet az első Firefox OS-t futtató táblagép. A szoftver táblagép-verziója a fejlesztői közösség minden tagjának elérhető lesz azért, hogy a Firefox OS-t a nagyobb kijelzőkre is optimalizálhassák. Később az operációs rendszer más termékekre is elérhetővé válik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!