Berta Sándor

Windows 8.1-es tábla a Lenovotól

A kínai gyártó Miix 2 néven mutatta be az Intel Bay Trail-T sorozatú rendszerchipjére épülő és a Windows 8.1 operációs rendszerével ellátott 8 hüvelykes tábla PC-jét, amihez digitális toll is jár.

A táblagép 8,35 mm vastag, a súlya 350 gramm és IPS-paneles érintőképernyőt kapott, aminek a felbontása 1280 x 800 képpont, a betekintési szöge pedig 178 fok. A készülék fő egysége az Intel Bay Trail-T sorozatú, négymagos Atom S processzor, amit legfeljebb 128 gigabájt flashmemória és microSD-bővítőhely egészít ki. Az utóbbi maximum 32 gigabájtos memóriakártyákat fogad. Az integrált grafikus mag az Inteltől származik (HD Graphics Gen 7), támogatja a Clear Video HD technológiát. Az eszközbe videotelefon-beszélgetésekhez használható 2 megapixeles előoldali és 5 megapixeles hátoldali kamerát szereltek.


A Miix 2 operációs rendszere a Windows 8.1, emellett előre feltelepítve tartalmazza a Microsoft Office Home & Student 2013 irodai programcsomagot, míg a böngésző az Internet Explorer 11. Jár hozzá digitális toll és levehető tok is. A tábla az Amerikai Egyesült Államokban még ebben a hónapban kapható lesz 299 dolláros bevezető áron. A Miix 2 Európában az idén a boltok polcaira kerül.

"Sok felhasználó szeretné élvezni a kisebb méretű tábla PC kényelmét, de eközben nem akar lemondani egy nagy teljesítményű, négymagos Windows 8.1-es modell teljesítményéről és használatának kényelméről. A Lenovo Miix 2 segítségével a vásárlók egy kis méretű és könnyű készülékhez jutnak a teljesítmény feláldozása nélkül, s nagyszerű példája annak, hogy az átgondolt tervezés a két világ legjavát kínálhatja" - jelentette ki Bai Peng, a Lenovo notebook részlegének alelnöke és ügyvezető igazgatója.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!