Berta Sándor

A felhőre koncentrál az Acer

A tajvani számítógép-gyártó egy felhőtechnológiára épülő új platform segítségével szeretne újra nyereséges lenni.

A programot Jason Chen, az Acer új vezérigazgatója jelentette be bemutatkozó sajtótájékoztatóján. A menedzser korábban a Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) és az Intel munkatársa volt. Az új felhőszolgáltatás neve egyelőre Build Your Own Cloud (BYOD) és hivatalosan április elsejétől lesz elérhető. A projekt érdekessége, hogy az Acer már most is kínál az ügyfeleinek egy olyan platformot, amelyen keresztül fotókat, dokumentumokat és más adatokat oszthatnak meg egymással, függetlenül attól, hogy milyen eszközt használnak. Az új szolgáltatás a tervek alapján ezen a platformon alapulna.

A The Wall Street Journal információi szerint az Acer a harmadik pénzügyi negyedévben átszámítva 434 millió dolláros veszteséget könyvelhetett el, elsősorban az eladatlan készülékek és a korábban felvásárolt vagy átvett cégek, például a Gateway és a Packard-Bell értékcsökkenései miatt. Egyelőre nem derült ki több részlet azzal kapcsolatban, hogy Jason Chen miként akarja újra nyereséges tenni a társaságot. Az új vezérigazgató közölte: az ultrabookokkal és a táblagépekkel a megfelelő technológiákat részesítették előnyben, de ezen a területen túl korán fektette be a pénzét a társaság, a beruházások időpontjában ugyanis még egyik piac sem volt kiforrott.


Az Acer más gyártókhoz hasonlóan szintén átaludta az okostelefon- és a táblakorszak kezdetét, annak ellenére, hogy kiváló pozícióban volt, hiszen 2010-ben a világ legnagyobb notebookgyártójának számított. Emellett a gyenge márkaimázs, a Windows 8 erőltetése és a hiányzó stabil üzleti megrendelések súlyosbítják a helyzetét. Jim T. Wang, az Acer vezérigazgatója tavaly augusztusban még azt nyilatkozta, hogy a csökkenő PC-eladások miatt a jövőben a Windows helyett az Android és a Chrome operációs rendszerekre fognak összpontosítani. A cég már 2013 novemberében veszteséges negyedévet könyvelhetett el, mivel egyre kevesebben vesznek PC-t. Mindez azt eredményezte, hogy kirúgták az alkalmazottak 7 százalékát és távozott Jim T. Wang is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • lamer the true #1
    Csak aztán nehogy összeütközzön a felhőjükkel egy UFO!

    VAGY!

    Terroristák kezébe kerüljön!