Gyurkity Péter

Titán külsőt kap néhány Android okostelefon

A luxuskategóriába tartozó telefonok köre most néhány androidos változattal bővül.

A Gresso nevű cég jó ideje jelen van a mobiltelefonok piacán, amit is az is rögtön jelez számunkra, hogy eredetileg ők is hagyományos (buta) megoldásokat készítettek. Ezt követően néhány érdekes iPhone dizájnnal tűntek ki a mezőnyből, amelyek között gyémánttal kirakott példány is szerepel (30 ezer dollár körüli árakon), most pedig az Androiddal bővítik kínálatukat.

Egyszerre három eltérő változatot dobnak piacra, ezúttal is kifejezetten a luxuskategóriát célozva meg velük, bár az említettnél jóval visszafogottab árakon. A Radical néven megjelenő telefonok ennek megfelelően három opciót kínálnak a vastag pénztárcával rendelkezők számára, amelyek közül az R1 tűnik a legolcsóbbnak, míg a másik kettő árcímkéje megegyezik. Az új jövevények közös jellemvonása, hogy Grade 5 titán burkolatot kapnak, amely a leggyakrabban használt ötvözet, és többek között 6 százalék alumíniumot és 4 százalék vanádiumot tartalmaz.


Az egyéb hardveres jellemzők már kevésbé nyűgözhetik le a potenciális vásárlót, hiszen itt egy 4,5 hüvelykes, qHD-felbontást támogató kijelzőt kapunk, amelyet egy 1,2 GHz-en futó négymagos processzor, 36 GB-os belső tároló, egy 8 megapixeles hátoldali kamera, valamint az Android 4.1.2 egészít majd ki, dual-SIM támogatással egyetemben. A példányszám korlátozott lesz, hiszen mindössze 999 darab áll majd rendelkezésünkre, minden bizonnyal ebből is következik a magas ár.

Az R1 1800 dollárt kóstál, míg két társa (amelyek fehér és sárga színben is kaphatók) már 2300 dollárba kerül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!