Gyurkity Péter

Újabb hármassal jelentkezik Európában a ZTE

A kínai gyártó a meglévő példányok sikerére támaszkodva dobná piacra új hármasát, amelynek tagjai szinte kizárólag a fizikai méret terén különböznek majd egymástól.

A Blade néven forgalmazott okostelefonok 23 országban eddig is kaphatók voltak kontinensünkön, ezek pedig olyan kedvező fogadtatásra találtak, hogy a ZTE most újabb három példányt mutatott be. A Blade Q sorozat tagjai Mini és Maxi változatban is megjelennek, és (néhány apróságtól eltekintve) ez jelenti majd az egyetlen eltérést. Mindhárom okostelefon az Android 4.2 Jelly Bean verziójára támaszkodik majd, ehhez pedig a hivatalos közlemény szerint 1,3 GHz-es ikermagos MediaTek processzor, 1 GB RAM, egy alapesetben 4 GB-os belső tároló, illetve egy 5 megapixeles hátoldali autofókusz kamera társul majd. A teljes listán emellett FM rádió, iker-mikrofon, Bluetooth 4.0 Mobile Hotspot, HD (Wideband) hangzás, GPS, valamint 802.11 abgn WiFi található még, a legfeljebb 21 Mbps-os sebességet nyújtó HSPA+ eléréssel.


A legfőbb eltérés a méretben tapasztalható, amíg ugyanis a Blade Q Mini 4 hüvelykes, 480 x 800 pixel felbontást támogató érintőképernyőt kap, pontos fizikai mérete pedig 125,5 mm x 63,9 mm x 8,9 mm, addig a Blade Q esetében már egy 4,5 hüvelykes kijelző szerepel a felsorolásban FWVGA (480 x 854 pixel) felbontással, a Blade Q Maxi pedig ezt egy 5 hüvelykes, szintén FWVGA felbontást kezelő panellel fejeli meg. Megjegyzendő, hogy a Mini esetében elmarad az elülső 0,3 megapixeles kamera, az akkumulátor mérete pedig sorrendben 1500, 1800, illetve 2000 mAh lesz.

Pontos megjelenési dátum még nincs, ám az olcsó készülékekre vágyó európai felhasználóknak nem kell sokáig várniuk a megjelenésre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #4
    Nem picit, hanem sokkal drágábban ugyanazt! Szerintem hülyeség alsó kategóriában használhatatlan samsungot venni (a sony még elmegy) mikor a zte-huawei jól használható okostelefont ad ugyanannyiért.
  • Inquisitor #3
    Mert ha egy török shopból rendelsz, akkor ő nem kisker áron és a saját hazai áfájával adja? :)
    Amúgy megnéztem, nekem a magas hazai áfa és a vám NEM magyarázza a röpke 2.5x-es árat amiért itthon árulják ezeket.
    Nevezett olcsó ZTE négymagosok meg most 119.90-be fájnak, van MTK is és Qualcomm is ennyiért, persze utóbbi régebbi négymagos, meg 852-es felbontású kijelző ... de 200 körül már 720p van, 300 körül meg full HD 5-6(!) colos phabletek.
  • nimfas #2
    Számold ki, egy 150-200 USD-s olcsó 4 magos kínai telót behozol az országba hivatalosan... áfa, vám... nagyker árrés, kisker árrés... és máris 3-400 USD... akkor már vesznek az emberek egy Samsungot, Sony-t ha picit drágábban is.

    Így marad a személyenkénti "import" ;-)
  • Inquisitor #1
    Nem értem az európai piacra a halál olcsó négy magosokat (MTK és Qualcomm) miért nem hozzák be? Egy ZTE 967s vagy egy ZTE Nubia ráadásul sokkal szebb is.