Szekeres Viktor

Leleplező videó az Elysium - Zárt világ effektjeiről

Azok, akik szeretik megtudni a mozifilmek kulisszatitkait, most örülhetnek, ugyanis egy videóban fény derül arra, hogy készítették az Elysium - Zárt világ trükkjeit.

Valószínűleg nem az effektek minőségén múlt az, hogy az Elysium - Zárt világ nem aratott akkora sikert, mint a rendező, Neil Blomkamp előző filmje, a District 9. Míg utóbbi amellett, hogy a legjobb film Oscar-díjára is jelölték, világszerte 210 millió dollárt gyűjtött (30 milliós költségvetésből), addig a 115 millióba kerülő Elysium eddig Amerikában és Amerikán kívül is egyaránt 70-70 millióig jutott el, ami 140 millió dolláros összbevételt jelent.


A fenti videóból kiderül, hogy a film rendezője ragaszkodott ahhoz, hogy a lehető legtöbb trükköt számítógépes segítség nélkül oldják meg, s azoknál, amelyeknél szükség volt a processzorok képességeire, ugyancsak alkalmazott "kézzel fogható" mankókat. Érdekesség, hogy míg a filmbéli földi felvételek Mexikóban készültek, addig az Elysiumon játszódó jelenetek hátterét Malibuban vették fel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!