Szekeres Viktor

Filmre fog készülni a Star Wars 7

J.J. Abrams operatőrt választott magának a Csillagok háborúja 7-hez, s ezzel az is eldőlt, hogy a sokak által várt produkció nem digitális adathordozóra lesz rögzítve, hanem celluloidra.

Nincs meglepetés, több forrásból származó értesülések szerint is Dan Mindel fogja fényképezni a legújabb Csillagok háborúja-mozifilmet. Mindel amellett, hogy például a John Carter és A csodálatos pókember 2 operatőre volt, többször is dolgozott már a rendezővel, J.J. Abramsszel. Közös munkáik között szerepel a Star Trek, a Sötétségben - Star Trek, valamint a Mission: Impossible-sorozat harmadik epizódja.

Még ennél is érdekesebb információ lehet sokaknak, hogy arra is fény derült, hogy a Csillagok háborúja-saga hetedik epizódját nem digitális alapanyagra fogják forgatni, hanem "klasszikus" filmre, egész pontosan 35mm-es Kodakra (stock 5219). Jelen állás szerint még mindig nem biztos, hogy mikor láthatjuk ismét moziban George Lucas népszerű univerzumát, de a Disney tervei között továbbra is a 2015-ös dátum szerepel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • god25 #11
    Még szerencse, hogy több mint másfél év után kikerül a csődeljárás alól az amerikai Kodak. Újra vissza lehet térni a környezetkímélő, gazdaságos "klasszikus" filmre. Így újra megveheti minden mozi a saját SW tekercsét. Kell a bevétel...,.majd érkezik a fogyasztókhoz a digitálisan felújított változat, majd az extra jelenetekkel bővített és a díszdobozos 3D és a többi és a ..,. (de előtte minden fúrumon körbeköpködik az összes szemét, tolvaj fájlcserélő oldalt).
  • Narxis #10
    Csak Jar-Jar? Az egész robot hadsereg egy vicc, kb. rajzfilm kategória.
  • Narxis #9
    Én nem tom mi de az eredeti SW trilógia nálam a legtöbbet újranézett filmek. Az új trilógiát talán egyszer vagy kétszer néztem újra és nem nagyon vágyom rá, hogy megnézzem megint.

    Az eredeti filmeknek van valami varázsa, hiába tudom kívülről minden percét, egyszerűen megunhatatlan.
  • Banderas1990 #8
    Azért túlzás, hogy üres.

    A 3. epizód szerintem nagyon is jóra sikerült, néhány aspektustól eltekintve. Szerintem abszolút méltó az eredeti trilógia szelleméhez.

    Azzal egyetértek, hogy az 1. epizód a gyerekes elemek miatt(pl. Jar-Jar), a 2. epizód a leült történetvezetés és a gagyin megoldott szerelmi szál miatt ment el.

    De ha ezektől eltekintünk, az új trilógiában is nagyon sok üzenetet találunk.
    Lényegében a demokratikus társadalom hibáit lelhetjük fel benne, és azokat az eseményeket mellyel tulajdonképpen maga a nép mond le saját szabadságáról a biztonság érdekében. Éppen ez a mesteri manipulálás, ami szerintem a legmegfogóbb az új filmekben.
  • adler741 #7
    Ott a pont KGer -nél,teljesen egyetértek.
  • KGer #6
    az eredeti trilógia sokkal több, igazi népmese sci-fi-sítve, az élet örökös nagy küzdelmeivel belekódolva

    az új trilógia tényleg tök üres
  • maxy182 #5
    +1
  • Zero 7th #4
    Mintha az SW valaha is több lett volna egy sok lövöldözéssel teli szép iparosmunkánál...
  • Darth Sith #3
    jó akció scifik, csak nem ST. Ez is biztos, egy szép, iparos munka lesz, sok lövöldözéssel meg mindennel, csak nem SW.
  • Rage47 #2
    Star Trekek jók