Szekeres Viktor

Lehet valakinek Oscar-jelölt az első három filmje?

Bennett Miller remek sorozatot tudhat magáénak, hiszen első két rendezése igazi kritikuskedvenc volt és jó pár Oscar-jelölést besöpört. Új filmje, a Foxcatcher ugyancsa a díjszezonban fog debütálni.

Itthon biztosan kevesen jegyezték meg Bennett Miller nevét, s így nem nagyon kapják fel a fejüket arra a hírre, hogy a rendező új filmjét, a Foxcatchert december 20-án fogja bemutatni Amerikában a Sony Pictures Classic. Pedig lenne mire felkapnunk a fejünket, hiszen Miller első két filmje, a Capote és a Pénzcsináló 5, illetve 6 Oscar-jelölést kapott. Előbbiért Millert is jelölték a legjobb rendezői díjra, utóbbi esetében azonban a rendező kimaradt a nomináltak közül, cserébe a film kapott jelölést a fő kategóriába.

Valószínűleg nem egyedülálló a teljesítmény, de mindenképp figyelemreméltó. Kell-e mondanunk, hogy a rendező harmadik filmje is esélyes arra, hogy díjakat söpörjön be. A Foxcatcher főbb szerepeiben olyan színészeket láthatunk, mint Channing Tatum, Steve Carell és Mark Ruffalo. A film pedig egy olimpia bajnok birkózó testvérpár, Mark és Dave Schultz tragikus történetét fogja elmesélni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • wraithLord #1
    Tatum aztán baromi jó színész. [irony]