Szekeres Viktor

A vidéki mozizók nem szeretnek feliratot olvasni

A 007 - Skyfallt meglepően sok budapesti nézte meg eredeti nyelven, feliratos változatban, azonban vidéken a nézők inkább a szinkronos változatot részesítették előnyben.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a 007 - Skyfall az idei év második legerősebb mozis nyitányát produkálta idehaza, ami már csak azért is nagy teljesítmény, mert a megszokott csütörtöki nap helyett csak pénteken kezdték el vetíteni a mozik. S nem csak a napokból adódó előadásszám volt jóval kevesebb, mint az idei királyé, a Jégkorszak 4-é, hanem a kópiaszáma is jelentősen alacsonyabb.

A filmet vasárnapig 86 099-en látták itthon, és a premierrel kapcsolatos legnagyobb meglepetés az volt, hogy a Fórum Hungary a 40 kópiából minimum 13-at feliratosan készített el, így 7 budapesti és 6 vidéki moziban a nézők eldönthették, hogy magyarul vagy eredeti nyelven kívánják nézni a filmet. Nos, a nézőmegoszlás úgy alakult, hogy Budapesten 12 moziban 53 ezren nézték meg a 007 - Skyfallt, a fővároson kívül 16 moziban pedig 33 ezren.

Ami viszont a legérdekesebb, hogy míg hasonló kópiaszám mellett a budapestiek közül 14 026-an választották a feliratos előadásokat (minden negyedik fővárosi az eredeti nyelv mellett döntött), addig vidéken nem jött be a kísérlet, hiszen csak 3 493-an fizettek be a feliratos változatra (minden nyolcadik néző).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • adampierson #5
    Erre a cikkre most itt akkora szükség volt, mintha Indiában azt írná valami íróféle mandró, hogy a tehenek az útra szarnak, a legfrissebb statisztikai adatok szerint.
  • zetortraktor #4
    "A vidékiek nem bunkóbbak ennyivel."

    Elég gáz, hogy neked ez jön le a fentiekből. Ásd el jó mélyre magad.
  • ng0ofy #3
    Arra véletlenül se gondoljatok, hogy a rengeteg külföldi, aki ezért vagy azért itt él vagy éppen itt van meg akarta a nézni az aktuális James Bond filmet és beült az angol előadásra, amit ért...
    A fővárosban rengeteg külföldi van, csak az egyetemeken is. A vidékiek nem bunkóbbak ennyivel. Csak nem annyira koncentráltan vagyunk. Pl. nekem is 50Km-t kell utaznom, hogy megnézhessem angolul, mert itt, Nyíregyházán nem adják csak "parasztul". Nehogy már valaki azt szűrje le ebből a statisztikából, hogy a Budapestiek születésüknél fogva intelligensek és feliratos mozit néznek...
  • zetortraktor #2
    Értelmetlen? Erre még azt sem mondhatod, hogy statisztika, ezek tények. De tök evidens, hogy az átlag Budapesten iskolázottabb a vízfej jelleg miatt. A nyelvtudás is jóval magasabb az átlagot tekintve. Így ez az adat sem meglepő.

    Mondjuk ahhoz nem kell nyelvet tudni, hogy valaki eredetiben nézzen egy filmet. Olvasni mindenki tud. Akkor a vidékiek kényelmesebbek, tudnak élni, a moziban csak a filmre akarnak koncentrálni.
  • Griphons #1
    Dehát e mér mellepő? Há' tuggyuk, hogy a budapösti az magasabbrendű embör, a vidéken mög csak parasztok élnek, há' azok mé óvasni se tunnak!

    (bírom az ilyen értelmetlen cikkeket.)