Szekeres Viktor

Pártolnak el a nézők a Stargate Universe-től

A Stargate Atlantis tavaly megszüntetése után sem kellett új Csillagkapu-sorozat nélkül maradnia a rajongóknak, hiszen ugyanaz a készítői gárda pár hete elindította a Stargate Universe-t, mely a hírek szerint sokkal sötétebbre készült, mint a korábbi sorozatok és az emberi drámát is ki szerették volna emelni a készítők.

Épp ezért nem is véletlen, hogy úton-útfélen a Battlestar Galactica utódját látják benne, vélhetően a tónusa miatt. Persze a Stargate Universe ettől még hamisítatlan Csillagkapu-széria marad, de úgy tűnik, hogy a régi SG-k rajongónak nem jött be maradéktalanul a váltás.


Már a Stargate Universe premierjének 2,5 milliót sem elérő nézettsége is csalódást okozott, hiszen a Syfy csatorna azt várta, hogy az Atlantis eltűnt nézőit is visszacsábíthatja a képernyők elé, azonban ahogy teltek a hetek, az adatokat látva azt vehetjük észre, hogy szinte epizódról-epizódra nő a sorozatban csalódók és emiatt távozók száma. Ezt jól mutatja az is, hogy a mért adatok szerint a legutóbbi részt már csak alig 1,6 millióan látták, ami több mint félmilliós mínuszt jelent a premier óta.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • calibra83 #60
    Jobb lenne, ha nekilátnának a stargate 2. mozifilmnek(Kurt Russell-el).
  • bmw #59
    Mar az Atlantis alatt a vege fele kirugtam volna az irokat a rakba....
    Az Atlantisbol meg tobbet ki lehetett volna hozni mint az SG-bol.
    De ez az SGU egy szanalom...
  • Csakezmaradt #58
    Ezt megint mire alapozzák? A nézettségi adatoknak nem lehet hinni... Pár 100-1000 ember alapján átlagolnak milliókra, mikor lehet, hogy a 3/4-e dolgozik, alszik, meg sem született, épp meghalt, mást néz, csecsemő és nem nézi stb...
  • morpheus133 #57
    Nekem eddig jobban bejön mint az SGA, vagy az SG1 utolsó 2 évada. Igaz, hogy lassab, meg karakterközpontubb mint a másik 2. De már kezdett unalmassá válni, hogy átmegy pár ember a kapun ott talál egy népet problémájuk van és megoldják, vagy valameik csapattag bajba kerül, megmentik mindenki happy. Ha valaki erre vágyik kezdje el ujra nézni a másik két sorozat részeit. Nagyon újat abból már nem lehet kitalálni! Ez új ez más!
  • JTBM #56
    A SGA szerintem elég unalmas tudott lenni, mert a hősök mindent könnyedén megoldottak, nem volt feszültség benne.

    Az SGU még új, teljesen BSG stílus eddig.

    Remélem, meg tudnak állapodni valahol középen, mert nekem a BSG annyira nem jött be, hogy csak akkor néztem ha már semmi mást nem tudtam kezdeni magammal, ráadásul akkor is sokszor a monitor előtt ülve bealudtam rajta...
  • NEXUS6 #55
  • Justil #54
    jó hát, egyetértek, kicsit emelhetnének a feszültség szintjén. mondjuk igazán meghackelhetné már Rush a destiny rendszereit...persze lehet már megtette, csak nem szól róla.
  • gothmog #53
    Persze, jó ez az új stílus, de azért történhetne már végre valami a vergődésen kívül. Legközelebb tán a vécé dugul el, aztán izgulhatunk hogy ki lesz az első, aki a vázába szarik... Vagy nemtom.
    (nyilván beindul majd a sztori, miután a kötelező -mutassuk be a szereplőket és egymáshoz való viszonyukat- köröket lefutották, csak most már kicsit unalmas a torkosborz)
  • Justil #52
    egyébként várható volt, hogy az SGU meg fogja osztani a rajongókat. ha valami biztosra vehető volt, akkor az ez :)
  • Justil #51
    "Ez a vajúdás a Destiny-n meg a vontatott cselekmény... nekem nem jön be"

    már többször is írták előttem, de megkérdem még 1x: jobb lenne ha megint minden rész arról szólna, hogy hogyan menti meg az emberiség (illetve 1 kis csapatnyi ember) az egész univerzumot a sokadik fenyegető gonosztól?