60
  • calibra83
    #60
    Jobb lenne, ha nekilátnának a stargate 2. mozifilmnek(Kurt Russell-el).
  • bmw
    #59
    Mar az Atlantis alatt a vege fele kirugtam volna az irokat a rakba....
    Az Atlantisbol meg tobbet ki lehetett volna hozni mint az SG-bol.
    De ez az SGU egy szanalom...
  • Csakezmaradt
    #58
    Ezt megint mire alapozzák? A nézettségi adatoknak nem lehet hinni... Pár 100-1000 ember alapján átlagolnak milliókra, mikor lehet, hogy a 3/4-e dolgozik, alszik, meg sem született, épp meghalt, mást néz, csecsemő és nem nézi stb...
  • morpheus133
    #57
    Nekem eddig jobban bejön mint az SGA, vagy az SG1 utolsó 2 évada. Igaz, hogy lassab, meg karakterközpontubb mint a másik 2. De már kezdett unalmassá válni, hogy átmegy pár ember a kapun ott talál egy népet problémájuk van és megoldják, vagy valameik csapattag bajba kerül, megmentik mindenki happy. Ha valaki erre vágyik kezdje el ujra nézni a másik két sorozat részeit. Nagyon újat abból már nem lehet kitalálni! Ez új ez más!
  • JTBM
    #56
    A SGA szerintem elég unalmas tudott lenni, mert a hősök mindent könnyedén megoldottak, nem volt feszültség benne.

    Az SGU még új, teljesen BSG stílus eddig.

    Remélem, meg tudnak állapodni valahol középen, mert nekem a BSG annyira nem jött be, hogy csak akkor néztem ha már semmi mást nem tudtam kezdeni magammal, ráadásul akkor is sokszor a monitor előtt ülve bealudtam rajta...
  • NEXUS6
    #55
  • Justil
    #54
    jó hát, egyetértek, kicsit emelhetnének a feszültség szintjén. mondjuk igazán meghackelhetné már Rush a destiny rendszereit...persze lehet már megtette, csak nem szól róla.
  • gothmog
    #53
    Persze, jó ez az új stílus, de azért történhetne már végre valami a vergődésen kívül. Legközelebb tán a vécé dugul el, aztán izgulhatunk hogy ki lesz az első, aki a vázába szarik... Vagy nemtom.
    (nyilván beindul majd a sztori, miután a kötelező -mutassuk be a szereplőket és egymáshoz való viszonyukat- köröket lefutották, csak most már kicsit unalmas a torkosborz)
  • Justil
    #52
    egyébként várható volt, hogy az SGU meg fogja osztani a rajongókat. ha valami biztosra vehető volt, akkor az ez :)
  • Justil
    #51
    "Ez a vajúdás a Destiny-n meg a vontatott cselekmény... nekem nem jön be"

    már többször is írták előttem, de megkérdem még 1x: jobb lenne ha megint minden rész arról szólna, hogy hogyan menti meg az emberiség (illetve 1 kis csapatnyi ember) az egész univerzumot a sokadik fenyegető gonosztól?
  • Justil
    #50
    Hát jó, egy RDA-hoz tényleg nem nőnek fel, de azért sztem Carlyle zseniális és Louis Ferreira is hozza az elvárható szintet.
  • Justil
    #49
    "Így az olyanok mint én, aki a régi sorozatokon nőtt fel biztos hogy csalódik"

    én is az SG1-en nőttem fel, mégse csalódtam.
    akkor most hogy is van ez?
  • Vanek úr
    #48
    A kommunikációs kövek nem egy Universe találmány, még az SG1-ben debütált. Ha akkor nem hiányzott magyarázat hozzá, akkor miért éppen most kellene elmagyarázni, hogy ez miért úgy működik, ahogy?
    Vagyis szerintem itt már inkább csak a mindenbe belekötünk reakció jött azokból, akik ezt felhozzák...
  • Vanek úr
    #47
    Ízlések és pofonok. Nekem egyelőre nincs vele bajom - igaz, tudom előre, hogy az első részek semmi másról nem szól, csak arról, hogy a hajón található problémákkal fognak szembenézni (a 11-12. rész már erősen akciódús lesz (Stargate.hu epizódlista)).

    Ettől függetlenül, amikor az Atlantiszt kezdtem el nézni, akkor egy rossz csillagkapu koppintásnak éreztem az egészet, és az első jónéhány rész nem is fogott meg. Viszont amikor elkezdtem kicsit jobban belemélyedni, és elvonatkoztatni a CSK1-től, akkor már meg is tudtam kedvelni. Most éppen ezért már nem hasonlítok, hanem csak egyszerűen megpróbálom élvezni a sorozatot, a teljes bevezetést, a felfedezést, és a csillagkapu világát (hiszen a karaktereket is fel kell fedezni - senki nem tudhatja egyelőre, hogy ki lesz egy új McKay, vagy O'Neill)...
  • TeDDyRuSh
    #46
    És aki egy minőségibb videó alapján akar dönteni, annak itt egy link, mintami a cikkben van (istenem de igénytelen), akkor tessék:

    http://www.youtube.com/watch?v=LYmI1I4BFhU


  • TeDDyRuSh
    #45
    Én mondjuk nem értem azokat, akik azt mondják, hogy unalmas. Nincs víz, vagy levegő. Lázadnak az emberek, vagy épp a vezetőség tesz keresztbe a túlélőknek. Ez egy ilyen széria. Itt nem ellenséges népek támadnak, vagy harcolnak egymással. Ezért BSG copy. Igaz, az a kommunikációs kő, az valahogy sántít, de ha egy epizódot rászánnának a magyarázatára, mint pl. az lényegében egy kis csillagkapu, ami jóval kevesebb energiát eszik, mert lényegében valami telepatikus rádióhullámokat közvetít csak, akkor belefér az is.

    Nem vagyok fan, de kisebb hibákkal el megy. Nézem rendszeresen. Morális dolgokat boncolgat, és csak utána jön a sci-fi. Most ez a trend ("V", Flashforward), és szerintem jól van ez így.
  • Spectrum
    #44
    Nemtom mibajotok van, 2x-3x-os gyorsításban nézve elég tűrhető.
  • johny777
    #43
    Az egész Csillagkapu mítoszt hagyni kellett volna egy jó 5 évre hagyni, pihenni, közben jó sztorikat kitalálni a GUADDOK-at úgy elfelejteni, ahogy van. Fenti bemutatót látva nem csodálom, hogy elpártolnak tőle.
  • Carbine
    #42
    Stargate Voyager 90210
  • winnie
    #41
    mindenki jónak akarja feltüntetni a nézettséget, de ez sajnos nem az. főleg, ha összehasonlítod a csatorna többi számával. jelenleg a syfy-on csak egy gyengábben nézett sorozat van az SGU-nál, a szegény sanctuary.
  • Reg5
    #40
    Nézd meg a dátumot.
  • Tommy07
    #39
    Így van, ez maradt ki a hozzászólásomból. A színászgárda és játékuk szerintem sem közelíti meg az eddig megszokott, elvárt színvonalat.
  • gertitorpe
    #38
    Biztos sok ember van akinek tetszik, de könyörgöm! Akkor ne tegyék bele a nevébe azt hogy Stargate. Így az olyanok mint én, aki a régi sorozatokon nőtt fel biztos hogy csalódik, aki meg nem nézett SG-t az továbbra sem fog. A készítők szerintem leültek gyakorlatilag a két szék közé. A régirajongók előbb utóbb kikopnak és elmennek "V"-t nézni, meg Asimovot olvasni, csak akkor nem tudom ki fogj majd nézni ezt a szappanoperát.
    A másik gondolatom meg az, hogy sajna a Universe színészgárdája egyszerűen gyengus az SG1-hez, meg az Atlantishoz képest. És ez olyan dolog, amin nem nagyon lehet segíteni
  • Tommy07
    #37
    Sziasztok!

    Az SG-1-et nagyon szerettem, Atlantis is rendben volt, azonban a Universe-t talán jobb lett volna nem elkezdeni. Ez a vajúdás a Destiny-n meg a vontatott cselekmény... nekem nem jön be. Nagyon lelkes vagyok minden egyes rész előtt, de kezdek "belefáradni". Az S01E07-et 3 este tudtam megnézni, mert mindig bealudtam rajta. Nem tud lekötni.

    Egy bizonyos rajongói oldalon lehet minősíteni az egyes epizódokat, illetve lehet szavazni is. Ott azt tapasztaltam korábban, hogy 4/5 5/5-re értékelték a részeket. Én meg inkább nem szavaztam :)

    Számomra rendkívül sajnálatos, hogy a készítők szépen lassan, de biztosan süllyesztik magukat és a sorozat színvonalát ahelyett, hogy a csúcson abbahagyták volna. Nem akarok nagyot mondani, de szerintem ez a rendkívül és jogosan népszerű, méltán kedvelt Stargate lejáratása. De nyilván egy sorozat hírneve, annak értéke nem szembeállítható azzal, ha az új, kevésbé színvonalas sorozat termel némi bevételt.

    Üdv,
    Tamás
  • Molnibalage
    #36
    Nem az ihlet hagyta el őket. A zsé. Ha nincs zsé, nincs további rész. Akkor meg hova épíkezzenek?
  • Justil
    #35
    érdekes amúgy, itt mást írnak. mmint persze a cikkben az utolsó rész nézettségéről volt (többek közt) szó, de itt a csillagkapu.hu-n azt írják, h végülis jó a nézettség...
  • Justil
    #34
    ja meg hát outer limits, x-akták, de ezek mondhatni klasszikusok :)
  • Justil
    #33
    pl mi a minőségi sorozat?

    én eddig az sg-1-et, atlantist, lostot, the 4400-at emésztettem meg kb, ami scifi(-nek mondható). emellett még weeds.
    na lehet fikázni, hogy szar az ízlésem :)
  • pixx
    #32
    Én eddig tartottam magam, és reménykedtem, de ez a 7. rész nagyon rossz volt...néha volt olyan érzésem, nem az SG univerzum egyik sorozatának részét nézem, hanem valami szappanoperát...
    Nagyon rossz volt...
  • Narxis
    #31
    Büdös troll, menj vissza a barlangodba.
  • semmikozod
    #30
    Ez a sorozat egy hatalmas EPIC FAIL. :D Már amikor az első hírek elkezdtek szállingózni tudtam, hogy ez lesz belőle, de hogy ekkora...

    Akiknek tetszik azoknak üzenem, hogy nézzenek meg még néhány scifi sorozatot illetve egyéb nem scifi, de minőségi sorozatot, mert nagy úgy tűnik nincsen összehasonlítási alapjuk.

    #25: Mutass valami futó sorozatot, amiben van űrhajó. :P
  • NEXUS6
    #29
    Nem is!
  • emile zola
    #28
    és ezt mind úgy mondom, mint aki nem próbálja (direkt legalábbis) összehasonlítani az előző SG szériákkal
    megértem h újítani szeretnének, ezért lett tiszta BSG, de ott valóban minden részben történt vmi érdekes, sőőt...
  • emile zola
    #27
    sajna tényleg sótlan, nagyon próbál drámai lenne, amivel nem is lenne baj ( legalábbis elviselhetőbb lenne) ha történne is közben vmi érdemleges, de eddig csak állóvíz
  • sandor8206
    #26
    Szar az SGU max 2. évad után kasza, ennyi. Ezen nincs mit szépíteni, a nézők majd döntenek (döntöttek)
  • Justil
    #25
    akkor ne nézd bakker. erre még nem gondoltál?
  • NEXUS6
    #24
    Könyörgöm, hagyják abba!

    Télleg tiszta BSG utánzat: depis amerikaiak kalandjai az űrben, akik legfőképp semmit sem csinálnak, de azt hosszú részeken keresztül.

    Meg ez a kézikamera rángatás!
    Na ettől herótom van, mutatják rettentően komoly és rettentően depis szereplő arcát, amint mered maga elé, és senkinek halványlila fogalma nincs arról, hogy mi járhat a fejében. Legfőképp neki, a rendezőről meg a forgatókönyvíróról nem is beszélve. És hogy a néző még jobban érezze a levegőben levő feszültséget összevissza rángatják a kamerát.

    Komolyan mondom a vidámparkban a T-Rexen, meg a BreakDancen felváltva mentünk órák hosszat, de ezt 20 percig tudom elviselni, mielőtt kiteszem a taccsot.

    Fizikai de legfőképp lelki fájdalmat okoz, ha néznem, pedig látszik, hogy nagyobb költségvetéssel csinálták mint a régi részeket, de legalább is igényesebbek a díszletek.
  • xido
    #23
    Azt várom már,mikor húznak ki egy nézőszám gyarapító nyuszit a kalapból és a kommunikációs kövekkel felküldenék a hajóra Carter-t vagy Rodney-t,akik szépen fél perc alatt behangolnák az egész kezelőpultot és simán rükvercbe kapcsolnák a Destiny-t:)
  • Justil
    #22
    valahogy igy érzek én is.
    a minap néztem meg a stargate mozifilmet (a legelső, Kurt Russelosat). hát mit mondjak..ott még volt az egésznek valamiféle súlya.. :)
  • Zedas
    #21
    Szerintem ott cseszitek el, hogy várjátok az SG folytatását, ami nem jön.

    Ha külön SF sorozatként kezelnétek az SGU-t, és nem az SG elnagyolt karaktereit várjátok, akik majd minden epizódban megmentik a világot a biztos pusztulástól, akkor szerintem sokkal jobban tetszhetne mindenkinek. Nekem is kedvencem az SG, minden részt láttam mindkét sorozatból, de nekem bőven elég volt már az X+1. szörnyű ellenfélből, aki már megint el akarja pusztítani az univerzumot és CSAK ÉS KIZÁRÓLAG az emberek menthetik meg megint az egész kócerájt.
    Úgyhogy maximálisan támogatom (érdemei elismerése mellett) az eddigi SG életérzés bezúzását és új sorozat létrehozását a romokból. És igen, a BSG nagyon is jó minta ehhez, és ott is részeken át nyűglődtek a karakterek, és mégis jó volt. Viszont szerintem az SGU-ban megvan az a potenciál ami a BSG-ben nem volt meg, nevezetesen a remény arra, hogy a feladott labdák nem csak egy idióta befejezésre lesznek elegek a sorozat végén, mert a BSG lezárása minden kritikán aluli volt.

    Egyszóval nem értek egyet a fanyalgókkal, szerintem jó a sorozat, friss és eddig elég következetes, teljesen élő karakterekkel. Nekem nem kell több, remélem túléli az első évadot. Ha meg nem, visszakaphatjátok a teljesen felesleges tizenötödik SG akármi évadot, egy újabb eszméletlenül brutális ellenféllel, amit Rodney megint 15 perc alatt semlegesít...